Belgisch beste rolstoeltennisser bij de junioren, Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-2) heeft zonder moeite de Knokke Zoute Junior Roller Open (ITF Junior Series) gewonnen. Hij verloor op vier wedstrijden twee games en won voor de tweede keer in drie jaar het toernooi van Knokke.

Vijf deelnemers bij de jongens en vijf deelnemers bij de meisjes streden vorige week voor de titel op de Knokke Zoute Junior Roller Open. Bij de jongens was de 15-jarige Vandorpe het eerste reekshoofd en maakte zijn favorietenrol meer dan waar. In een poulesysteem speelde hij vier wedstrijden en won deze alle vier zonder veel moeite. Hij won tegen de Belg Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-15) met 6-0 en 60, tegen de Brit Ruari Logan (ITF Wheelchair Juniors-19) met 6-0 en 6-1 en tegen de Nederlanders Niels Vink (ITF Wheelchair Juniors-38) met 6-1 en 6-0 en Coen Van Werkhoven (ITF Wheelchair Juniors-NG) met 6-0 en 6-0. Voor Vandorpe was dit de eerste toernooiwinst van 2017.

Bij de meisjes was het de Nederlandse Flaur Gobes (ITF Wheelchair Juniors-19) die de titel pakte. Zij verloor ook maar twee games in vier wedstrijden.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.