Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-20) speelt voor de tweede week op rij in België en deze week voor eigen publiek op de Flanders 25 (ITF 3 Series, $ 14 000) in Leuven. Na winst in twee sets tegen de Zuidafrikaan Leon Els (ITF Wheelchair-357) staat onze landgenoot in de halve finale.

De 17-jarige Vandorpe heeft er tot op vandaag al een mooi seizoen opzitten. Vorige week speelde hij op de Belgian Open in Jambes, maar verloor hij in de achtste finale tegen zijn idool Joachim Gérard (ITF Wheelchair-6), die de finale speelde van het toernooi. Deze week speelt hij de Flanders 25 voor eigen volk op de terreinen van TC Stade Leuven. In de eerste ronde had geen problemen met zijn landgenoot Ivan Kindt (ITF Wheelchair-100). Hij won met 6-1 en 6-0. In de kwartfinale versloeg hij de veteraan Els uit Zuid-Afrika met 6-2 en 6-0. Morgen speelt hij de halve finale tegen het tweede reekshoofd, de Japanner Kouhei Suzuki (ITF Wheelchair-13), tevens zijn dubbelmaat op het toernooi. In het dubbelspel spelen ze in de kwartfinale tegen de Zuidafrikaan Els en de Fin Taneli Tenhunen (ITF Wheelchair-67).

Andere Belgen op de Flanders 25

Gert Vos (ITF Wheelchair-255) verloor in de eerste ronde tegen de Nederlander Carlos Anker (ITF Wheelchair-52) met 6-4 en 7-6(4). Justin Peraux (ITF Wheelchair-296) verloor ook al in de eerste ronde tegen de Nederlander Marco Eggink (ITF Wheelchair-211) met 6-3 en 6-1.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.