Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (Wheelchair Juniors-1) pakte vandaag op de Cruyff Foundation Wheelchair Tennis Junior Masters zowel de titel in het enkel als in het dubbel. Hierdoor start de nummer een bij de junioren als wereldkampioen aan het nieuwe seizoen.

Tijdens het prestigieuze jeugdtoernooi “Les Petits As” in het Franse Tarbes wordt naar jaarlijkse gewoonte de Cruyff Foundation Wheelchair Tennis Junior Masters georganiseerd. Op dit wereldkampioenschap rolstoeltennis voor junioren strijden de beste acht junioren voor de Masters titel. Onze beloftevolle rolstoeltennisser Vandorpe nam voor de derde keer deel en stond als eerste geplaatst op de lijst. De Belg werd ingedeeld in poule A en hij won achtereenvolgens tegen de Nederlander Niels Vink (ITF Wheelchair Juniors-8) met 6-0 en 6-0, de Rus Serguri Lysov (ITF Wheelchair-6) met 6-1 en 6-1 en de Zuidafrikaan Alwande Skhosana (ITF Wheelchair Juniors-4) met 6-1 en 6-3. In de halve finale won onze landgenoot tegen de Braziliaan Jucelio Da Silva Torquato (ITF Wheechair Juniors-3) met 6-1 en 6-0.

Masters titel in enkel- en dubbelspel

Na de halve finale in 2016 en opgave in 2017 stond Vandorpe dit jaar voor het eerst in de finale. De 16-jarige belofte moest het in het enkelspel opnemen tegen de Amerikaan Conner Stroud (ITF Wheelchair Junior-2) en had weinig problemen. De Belg won met 6-3 en 6-1 en pakte zo zijn eerste Masters titel. In het dubbelspel speelde hij samen met de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair Juniors-5) en zij wonnen in de finale tegen de Zuidafrikanen Shikosana en Mpho Mhlongo (ITF Wheelchair Juniors-11). De setstanden waren 6-4 en 6-2.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.