De 16-jarige rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-48) maakte indruk op de Flanders 25 (ITF 3 Series, $ 14 000) in Leuven en pakte de titel. Hij won de finale in twee sets tegen de Nederlander Rody De Bie (ITF Wheelchair-102).

Na overwinningen tegen top-20 spelers heeft de belofte Vandorpe nu ook de titel behaald op het internationale rolstoeltennis toernooi Flanders 25, georganiseerd op de terreinen van TC Stade Leuven. In een bloedstollende eerste set tegen de 23-jarige De Bie kwam het uiteindelijk tot een tiebreak. Onze landgenoot was hierin duidelijk de betere en won met 7-2. In de tweede set hield de Belg de touwtjes in handen en won met 6-3. Een fantastische overwinning en een duidelijk signaal dat hij in het spoor van zijn idool, Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) rolt. Het Belgisch rolstoeltennis gaat zeker nog een mooie toekomst tegemoet. Volgende week zal Vandorpe deelnemen aan de Memorial Jens Vanherck (ITF Futures Series) op de terreinen van TC Ter Rivieren te Deurne. Hopelijk kan hij daar een vervolg breien aan zijn prestaties van de voorbije week.

In de volledig Belgische finale van de Second Draw heeft, de veteraan en medeorganisator, Gert Vos (ITF Wheelchair-198) aan het langste eind getrokken. Hij speelde de finale tegen Ivan Kindt (ITF Wheelchair-155) in drie sets gewonnen. Kindt pakte de eerste set met 6-2, maar dan kwam de diesel van Vos op volle toeren en hij won de twee andere sets. De setstanden waren 2-6, 6-3 en 6-4.

Bij de vrouwen was het de verwachtte finale tussen de twee reekshoofden. De Zuid-Koreaanse Ju-Youn Park (ITF Wheelchair-27) won in een spannende finale tegen de Franse Emmanuelle Morch (ITF Wheelchair-29) . De eerste set ging naar de Franse met 4-6, maar de Zuid-Koreaanse gaf zich nog niet gewonnen en won uiteindelijk nog in drie sets. Het werd nog 6-2 en 6-3 voor Park.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.