Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-26) verloor op de Prague Cup (ITF 2 Series, $ 18 500) in de kwartfinale. Hij was een maatje te klein voor de Nederlander Tom Egberink (ITF Wheelchair-22) en verloor in twee sets.

De 16-jarige belofte speelde deze week voor het eerst op het ITF toernooi in de Tsjechische hoofdstad, Praag en begon zeer sterk aan het toernooi. In de eerste ronde won de Belg tegen de Pool Krzysztof Brezyna (ITF Wheelchair-109) met tweemaal 6-1. In zijn tweede wedstrijd moest onze landgenoot het opnemen tegen het derde reekshoofd, de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-13). Vandorpe begon fantastisch aan de wedstrijd en won de eerste set met 6-1. De Spanjaard liet zich niet van zijn stuk brengen en maakte het toch nog moeilijk voor de Belg. Uiteindelijk was het Vandorpe die aan het langste eind trok en won in een spannende tiebreak met 10-8.

In de kwartfinale speelde Vandorpe tegen de Nederlander Egberink, waarvan hij in de vorige onderlinge ontmoeting won door opgave in de tweede set. Egberink was dus uit op een revanche en dat was duidelijk merkbaar. In de eerste set kwam de Belg er niet aan te pas en het werd 6-0 in het voordeel van de Nederlander. Ook in de tweede set kon Vandorpe niet veel tegenwerk bieden en verloor met 6-2. Al bij al speelde hij een mooi toernooi en zet hij weer een stap richting de top 20.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.