Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-53) heeft voor een stunt gezorgd op de Barcelona Open Fundacion Johan Cruyff (ITF 3 Series, $ 16 600). Hij versloeg het tweede reekshoofd Ezequiel Casco (ITF Wheelchair-18) en plaatste zich voor de halve finale.

De 16-jarige Vandorpe heeft zijn start van zijn zomerprogramma niet gemist. Na zijn examens vloog hij richting Barcelona om daar deel te nemen aan de Barcelona Open Fundacion Johan Cruyff. Dit toernooi is het eerste in een reeks van een achttal toernooien tijdens de zomervakantie.

In de eerste ronde moest hij al direct aan de slag tegen het tweede reekshoofd, de Argentijn Casco. In de eerste set keek Vandorpe al vlug tegen een 5.2 achterstand aan, maar onze landgenoot kwam terug en won met 7-5. In de tweede set ging hij verder op zijn elan en won met 6-2, waarmee hij voor de eerste verrassing van het toernooi zorgde.

In de kwartfinale speelde de Belg tegen de Colombiaan Edwin Mayorga (ITF Wheelchair-102) en behaalde hij een mooie overwinning. De setstanden waren 6-3 en 6-4. In de halve finale speelt Vandorpe tegen Agustin Ledesma (ITF Wheelchair-19), een Argentijn die hij dit jaar reeds klopte op de World Team Cup, waar hij met het Belgische team brons behaalde. Hij won toen met 6-2 en 6-4. De andere halve finale is een Spaans onderonsje tussen Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-14) en Martin de le Puente (ITF Wheelchair-31).

In de have finale van het dubbelspel speelde Vandorpe aan de zijde van de Oostenrijker Nico Langmann (ITF Wheelchair-21) tegen het Spaanse duo Caverzaschi/De la Puente en ze verloren in twee sets met 6-3 en 6-0.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.