Home » Geen categorie » Vandorpe wint het Preston Indoor Wheelchair Tennis Tournament

Vandorpe wint het Preston Indoor Wheelchair Tennis Tournament

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-26) pakt zijn tweede titel dit jaar op het toernooi van Preston (ITF 3 Series, $ 14 000). Hij won in de finale van de Spanjaard Martin de la Puente (ITF Wheelchair-19).

Het jaar van belofte Vandorpe is goed begonnen. Na winst op de Wheelchair Tennis Junior Masters vorige maand won hij vandaag de finale van het Preston Indoor Wheelchair Tennis Tournament. Na overwinningen tegen de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair-78) met 6-0 en 6-2, de Japanner Daisuke Arai (ITF Wheelchair-43) met 6-1 en 6-2, de Fransman Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-36) met 6-3 en 6-2, won hij in de finale tegen de Spanjaard De la Puente. In een spannende eerste set moest Vandorpe de duimen leggen voor de Spanjaard en verloor met 5-7. Dit verlies gaf onze landgenoot enkel meer vertrouwen en hij won uiteindelijk nog met 6-3 en 6-4. Voor de Belg, die sinds dit jaar de overstap maakte naar de Topsportschool in Wilrijk, is dit een mooie overwinning en weer een stap dichter naar de top. Zoals geweten is het grote doel van Vandorpe om deel te nemen aan de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. Volgende week neemt Vandorpe nog deel aan een  tweede toernooi in Engeland, de Bolton Indoor.

Andere Belgen

Mike Denayer (ITF Wheelchair-161) speelde de finale van de Second Draw. De Second Draw is een tweede categorie, die doorgaat voor de spelers die niet rechtstreeks op de Main Draw van het toernooi geraken. Denayer won in de eerste ronde tegen het tweede reekshoofd, de Diego Perez (ITF Wheelchair-104) met 6-3 en 6-1. In de kwartfinale versloeg hij een andere Belg, Justin Peraux (ITF Wheelchair-213) met 6-0 en 6-1. In de halve finale won hij tegen de Pakistaan Asif Abbasi (ITF Wheelchair-122) met 6-0 en 6-2, maar in de finale moest hij de duimen leggen voor het eerste reekshoofd, de Fransman Geoffrey Jasiak (ITF Wheelchair-99). De setstanden waren 3-6 en 5-7.