Tennisplaza

Vanneste knokt zich naar eerste titel in Damme

Jeroen Vanneste - © Nick Verhaeghe

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Damme (België, $ 15 000) heeft Jeroen Vanneste (ATP-833) de titel veroverd. Eerder won hij ook al de finale in het dubbelspel.

Vanneste was al een hele week uitstekend op dreef in Damme. In de finale moest onze 23-jarige landgenoot het opnemen tegen zevende reekshoofd Louis Wessels (ATP-761) uit Duitsland. In een spannende eerste set liep Vanneste 5-3 uit, maar Wessels pakte vier spelletjes op rij en haalde de set met 5-7 binnen.

Vanneste liet zich echter niet ontmoedigen en forceerde een break in het begin van de tweede set, met 6-3 bracht hij de partij terug in evenwicht. In de derde set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar Vanneste plaatste de beslissende versnelling en veroverde de set met 6-3. De finale duurde 2 uur en 25 minuten.

Voor Vanneste is het de eerste titel in zijn carrière, samen met Jonas Merckx veroverde hij ook de dubbeltitel in Damme.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]