Home » Geen categorie » Vele Belgische rolstoeltennissers op de Belgian Open in Jambes

Vele Belgische rolstoeltennissers op de Belgian Open in Jambes

Gisteren startte het eerste van vijf rolstoeltennistoernooien op Belgische bodem. De Belgian Open (ITF 1 Series, $ 30 000) wordt voor de 28ste keer georganiseerd op de terreinen van TC Geronsart in Jambes en telt 24 heren en 10 dames uit tien verschillende landen. Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) staat als eerste reekshoofd op de tabel.

Topfavoriet Gérard won zijn eerste wedstrijd met een brilscore tegen de Zwitser Daniel Pellegrina (ITF Wheelchair-85) en neemt het in de kwartfinale op tegen de Argentijn Ezequiel Casco (ITF Wheelchair-25). Casco won zijn achtste finale tegen de Belg Gert Vos (ITF Wheelchair-136) met 6-2 en 6-1. Vos won in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Wolfgang Stieg (ITF Wheelchair-271) met tweemaal 6-1.

De als achtste geplaatste Belg Mike Denayer (ITF Wheelchair-40) won zijn eerste wedstrijd tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-204). De setstanden waren 7-5 en 6-3. In de kwartfinale neemt onze landgenoot het op tegen het derde reekshoofd, de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-5). Fernandez won in de tweede ronde vlot van onze Belgische junior Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-102) met 6-1 en 6-1. Vandorpe won in de eerste ronde een Belgisch onderonsje tegen Justin Peraux (ITF Wheelchair-508) met 6-0 en 6-1.

Peraux en de andere Belgische spelers verloren allemaal in de eerste ronde en werden verwezen naar de verliezersronde. Roland De Meersman (ITF Wheelchair-479) verloor in twee sets van de Fransman Didier Guiard (ITF Wheelchair-178). Setstanden waren 6-3 en 6-2. Ivan Kindt (ITF Wheelchair-199) verloor in de eerste ronde tegen Spaargaren met 6-1 en 6-1. Kristof Michils (ITF Wheelchair-NG) verloor in de eerste ronde van Gamini Dissanayake (ITF Wheelchair-162) uit Sri Lanka met 6-1 en 6-1.

DAMES

Bij de dames won Els Verhoeven (ITF Wheelchair-46) haar eerste ronde van de Nederlandse Natascha Hoefhamer (ITF Wheelchair-101) met 6-0 en 6-0. In de kwartfinale verloor Verhoeven met dezelfde score van het tweede reekshoofd, Sabine Ellerbrock (ITF Wheelchair-6). Sofie Cox (ITF Wheelchair-92) verloor in de eerste ronde in drie sets tegen de Nederlandse Marlise Peters (ITF Wheelchair-100). De setstanden waren 5-7, 6-2 en 6-3.

DUBBEL

Het als tweede geplaatste, Paralympische duo Gérard en Denayer, wonnen in de kwartfinale van de Nederlandse tandem, Spaargaren en Carlos Anker (ITF Wheelchair-103). Setstanden waren 6-3 en 6-0. Vandorpe en Vos verloren hun eerste wedstrijd met 6-0 en 6-3 tegen Dissanayake en de Oostenrijker Nico Langmann (ITF Wheelchair-27). Kindt en Michils moesten de duimen leggen tegen het Zwitserse duo Pellegrina en Thomas Von Daeniken (ITF Wheelchair-124). Setstanden waren 7-6 en 6-1. Tenslotte De Meersman en Peraux kwamen tekort tegen de Fransen Guiard en Pascal Chessel (ITF Wheelchair-390). De Belgen verloren met 6-0 en 6-1.