Home » Geen categorie » Verhoeven pakt dubbeltitel en verliest finale op Flanders 25

Verhoeven pakt dubbeltitel en verliest finale op Flanders 25

Verhoeven pakt dubbeltitel en verliest finale op Flanders 25

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisster Els Verhoeven (ITF Wheelchair-50) is er niet in geslaagd om de enkeltitel te winnen op de Flanders 25 (ITF Series 3, $ 12 000) in Leuven. Ze verloor in drie sets van de Nederlandse Mieke Van Chastelet (ITF Wheelchair-59). Samen wonnen ze wel de dubbelfinale.

Het internationale rolstoeltennistoernooi Flanders 25 met BNP PARIBAS FORTIS werd voor de vijfde keer georganiseerd en verhuisde dit jaar van Oost-Vlaanderen naar Vlaams Brabant. Op de terreinen van Stade Leuven T.C. kwamen 33 spelers uit 9 landen strijden voor de titel. Na de Belgian Open en het Westende Wheelchair Tournament was dit het derde van vijf toernooien op Belgische bodem. De Belgische Verhoeven speelde vandaag zowel de enkel- als de dubbelfinale. In het enkelspel speelde ze tegen haar dubbelpartner Van Chastelet en in de eerste set was het de Nederlandse die aan het langste eind trok met 6-4. In de tweede set bracht onze landgenoot de wedstrijd in evenwicht en won met 6-3. In een spannende derde set kwam het tot 5-5 maar het was onze Noorderbuur die de twee volgende games pakte en won met 7-5.

DUBBEL

In het dubbelspel speelden Verhoeven en Van Chastelet in de finale tegen het Nederlandse duo Marlise Peters (ITF Wheelchair-92) en Ilse Van de Burgwal (ITF Wheelchair-156). De eerste set werd makkelijk met 6-0 gewonnen door het Belgisch-Nederlandse dubbelpaar. In de tweede set was de concentratie wat minder en won de Nederlandse tandem met 6-4, maar Verhoeven en Van Chastelet waren de sterkste in de super tiebreak van de derde set en wonnen met 10-4.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws