Home » ATP » Vliegen en Gillé blijven op koers in Kitzbühel

Vliegen en Gillé blijven op koers in Kitzbühel

Vliegen en Gillé blijven op koers in Kitzbühel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het gaat nog steeds goed met Sander Gillé (ATP D-55) en Joran Vliegen (ATP D-43). Op het toernooi van Kitzbühel (Oostenrijk, ATP 250) stoten ze door naar de halve finale.

Het als vierde reekshoofd geplaatste duo trad aan tegen Hugo Dellien (ATP D-206) en David Vega Hernandez (ATP D-105). Reeds in het derde game realiseerde de Boliviaans-Spaanse tandem een break en kwam 3-1 voor. Gillé en Vliegen brachten de bordjes nog 5-5 gelijk, maar leverden meteen opnieuw hun service in. Met 7-5 schreven Dellien en Hernandez de eerste set op hun naam.

In de tweede manche liep het als een trein voor onze landgenoten. Na amper 22 minuten stond de 6-1 op het scorebord en was alles te herdoen. Gillé en Vliegen kwamen traag op gang in de beslissende matchtiebreak en keken snel tegen een 0-3 en vervolgens 2-6 achterstand aan.

Toch lieten de twee zich niet van de wijs brengen. Ze bleven bij de les en kwamen vlotjes langszij. Met 10-7 trokken ze het laken naar zich toe. In de halve finale komen ze uit tegen eerste reekshoofden en thuisspelers Oliver Marach (ATP D-16) en Jurgen Melzer (ATP D-34) of de Deens-Duitse combinatie Frederik Nielsen (ATP D-56) en Tim Puetz (ATP D-66).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws