Tennisplaza

Vliegen en Gillé blijven op koers in Kitzbühel

Sander Gillé en Joran Vliegen - © WTAG (Facebook)

Het gaat nog steeds goed met Sander Gillé (ATP D-55) en Joran Vliegen (ATP D-43). Op het toernooi van Kitzbühel (Oostenrijk, ATP 250) stoten ze door naar de halve finale.

Het als vierde reekshoofd geplaatste duo trad aan tegen Hugo Dellien (ATP D-206) en David Vega Hernandez (ATP D-105). Reeds in het derde game realiseerde de Boliviaans-Spaanse tandem een break en kwam 3-1 voor. Gillé en Vliegen brachten de bordjes nog 5-5 gelijk, maar leverden meteen opnieuw hun service in. Met 7-5 schreven Dellien en Hernandez de eerste set op hun naam.

In de tweede manche liep het als een trein voor onze landgenoten. Na amper 22 minuten stond de 6-1 op het scorebord en was alles te herdoen. Gillé en Vliegen kwamen traag op gang in de beslissende matchtiebreak en keken snel tegen een 0-3 en vervolgens 2-6 achterstand aan.

Toch lieten de twee zich niet van de wijs brengen. Ze bleven bij de les en kwamen vlotjes langszij. Met 10-7 trokken ze het laken naar zich toe. In de halve finale komen ze uit tegen eerste reekshoofden en thuisspelers Oliver Marach (ATP D-16) en Jurgen Melzer (ATP D-34) of de Deens-Duitse combinatie Frederik Nielsen (ATP D-56) en Tim Puetz (ATP D-66).