Tennisplaza

Vliegen vlot door in Turkije, Geerts onderuit tegen tweede reekshoofd

Sander Gille en Joran Vliegen - © Instagram joranovic7

Joran Vliegen (ATP-1467) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde van het Futurestoernooi van Antalya (Turkije, $ 10.000). Michaël Geerts (ATP-854) werd uitgeschakeld door tweede reekshoofd Yannick Jankovits (ATP-304) uit Frankrijk.

Vliegen (rechts op de foto) kende weinig problemen met de Braziliaan Jean Daniel Kehyayan (geen ranking). De Limburger gunde de 18-jarige Braziliaan slechts één spelletje en snelde naar een 6-0 6-1 overwinning. In de tweede ronde speelt Vliegen tegen het vijfde reekshoofd, Hugo Nys (ATP-410). Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.

Geerts had minder geluk met zijn loting en moest het opnemen tegen het tweede reekshoofd. De eerste set ging met 6-2 naar de Fransman. De tweede set was spannender, maar de 28-jarige Jankovits haalde het met 7-5.

Geerts (ATP D-715) is ook actief in het dubbelspel. Hij speelt aan de zijde van de Oekraïner Marat Deviatiatov (ATP D-437) en ze zijn als tweede reekshoofd aangeduid. In de kwartfinale spelen ze tegen het Turkse duo Ergeneman/Iliescu (geen ranking).