Home » European Open » Vormen plannen voor ATP Masters in Shanghai een bedreiging voor European Open?

Vormen plannen voor ATP Masters in Shanghai een bedreiging voor European Open?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ATP Masters 1000 toernooi van Shanghai in China heeft grootse plannen. In 2019 willen ze naar een groter deelnemersveld en naar een langer toernooi gaan. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de European Open. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De organisatoren van het toernooi in Shanghai hebben uitbreidingsplannen voor de toekomst. Ze willen het toernooi omvormen tot een ‘Super Masters’ tegen 2019 met een deelnemersveld van 96 spelers in tegenstelling tot 56 nu. Het toernooi zou dan over elf dagen gespeeld worden, wat een impact heeft op de toernooien die in de weken ervoor en vooral erna gespeeld worden, waaronder de European Open in Antwerpen.

Een ‘Super Master’ zou niet méér ATP-punten te verdelen hebben, maar de organisatie wil de prijzenpot wél bijna verdubbelen van $ 5,5 miljoen naar $ 10,5 miljoen.

“We zullen belangrijke renovaties doen waarbij we mogelijk een tweede uitschuifbaar dak installeren. Natuurlijk zullen we de kleedkamers moeten verruimen en de andere faciliteiten uitbreiden”, aldus de Chinese organisatie.

Een streep door de rekening voor andere toernooien?

De eerste wedstrijden zullen van start gaan op zaterdag en zondag, maar de toppers zouden vanaf maandag aan de bak moeten. Zo kunnen deze spelers hun voorbereidende toernooi (zoals bijvoorbeeld in Peking) nog afwerken.

Niet alleen de European Open kan de gevolgen voelen van deze hervorming. De ATP-toernooien in Moskou en Stockholm zullen met argusogen de ontwikkelingen in China volgen.

koen

koen

MEER NIEUWS