Tennisplaza

Vroeg olympisch einde voor Muguruza en Ferrer

Garbiñe Muguruza -- © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Twee Spaanse reekshoofden zijn verrassend uitgeschakeld in het olympische tennistoernooi in Rio De Janeiro. Bij de vrouwen ging derde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-4) onderuit, terwijl bij de mannen zevende reekshoofd David Ferrer (ATP-12) zijn koffers moet pakken.

Muguruza moest in haar achtste finale aan de bak tegen de Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-34). De Spaanse nummer vier van de wereld had duidelijk een complete offday en werd met twee keer 6-1 verpletterd door Puig.



Zevende reekshoofd David Ferrer (ATP-12) stond in zijn tweede ronde tegenover de veel lager gerangschikte Rus Evgeny Donskoy (ATP-84). Ferrer begon goed aan de partij met een 6-3-zege in de eerste set. Donskoy kwam echter eerst terug in een tiebreak en maakte daarna de partij met 7-5 af. Door de exit van Ferrer, lijkt het mannentoernooi in Rio stilaan op een slagveld. Maar liefst vijf reekshoofden zijn al uitgeschakeld: eerste reekshoofd Novak Djokovic (ATP-1), vijfde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-9), zevende reekshoofd Ferrer, veertiende reekshoofd Jack Sock (ATP-23) en dertiende reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-28) (door een blessure).