Home » Grand Slam » Australian Open » Waarom Kerber de Australian Open wint

Waarom Kerber de Australian Open wint

Waarom Kerber de Australian Open wint

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het is eindelijk weer die tijd van het jaar waarop we ons elke dag kunnen vergapen aan internationaal toptennis. Met de Australian Open gaat ook meteen de eerste Grand Slam van het nieuwe seizoen van start. Wie volgt Roger Federer (ATP-3) en Caroline Wozniacki (WTA-3) op in Melbourne? Eén van dé kanshebbers bij de vrouwen: Angelique Kerber (WTA-2).

Wozniacki is een niet te onderschatten klasbak en de huidige titelverdedigster, maar tijdens haar voorbereiding in Auckland (Nieuw-Zeeland, International) ging ze er roemloos uit in de tweede ronde tegen een Canadese kwalificatiespeelster. Over haar tegenstandster in de finale vorig jaar, de Roemeense Simona Halep (ATP-1), valt dan weer weinig te zeggen. De Roemeense stond sinds september maandenlang aan de zijlijn met een blessure en kwam pas in Sydney (Australië, International) voor het eerst terug in actie. Verrassend genoeg verloor ze haar openingswedstrijd in de tweede ronde. Dit betekende een evenaring van haar eigen record van vijf opeenvolgende verlieswedstrijden.

De kaart van Kerber

Al deze factoren spelen in de kaart van de nummer 2 op de WTA-ranking, Kerber. De Duitse vechtjas kon sinds haar overwinning in Wimbledon nooit meer dezelfde vorm etaleren tijdens het najaar. Ook op de Masters was het net niet met slechts één overwinning in de groepsfase en verlies tegen Sloane Stephens (WTA-5) en Kiki Bertens (WTA-9). Na een maand welverdiende rust lijkt de Duitse zichzelf echter teruggevonden te hebben met forse prestaties in de Hopman Cup, het landentornooi voor gemengde ploegen. Kerber, die een topduo vormde met Alexander Zverev (ATP-4), won alle enkelwedstrijden, maar verloor de finale in het gemengd dubbel.

In Sydney verloor Kerber relatief zwaar van Petra Kvitova (WTA-8) in de kwartfinale, maar toch schatten wij haar kansen op een vierde grandslamtitel hoog in. Een eindoverwinning van de Duitse levert je in weddenschappen op dit moment trouwens negen keer je inzet op.

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws