Bij de mannen moeten we vroegtijdig afscheid nemen van Stan Wawrinka (ATP-30). Hij sneuvelt in de eerste ronde tegen een Spanjaard en zal diep vallen in de nieuwe ranking. 

De Zwitser is nog niet de oude na zijn langdurige afwezigheid wegens een hardnekkige knieblessure. De finalist van vorig jaar en de winnaar op Roland Garros van 2015 sneuvelde in vijf slopende sets tegen Guillermo Garcia-Lopez (ATP-67).

De 34-jarige Spanjaard ging meteen furieus van start in zijn wedstrijd tegen de één jaar jongere Wawrinka. Met een break op love kwam hij meteen aan de leiding. Even later deed hij er, na een lange game, nog een break bovenop om de eerste set te winnen met 6-2.

Wawrinka kwam daarna beter in de wedstrijd en beperkte zijn foutenlast. Zijn opslagniveau steeg gevoelig en hij kwam op een twee sets tegen één voorsprong. De vierde manche was spannend en met elk één break op hun conto stevenden ze af op een tiebreak. Garcia-Lopez won die tiebreak met het kleinste verschil en een vijfde set moest de beslissing brengen.

Garcia-Lopez ruikt zijn kans en Wawrinka valt diep

Garcia-Lopez had de touwtjes stevig in handen in de vijfde manche. De foutenlast van de Zwitser kroop weer omhoog en hij slaagde er niet in om veel winners te slaan. De Spanjaard speelde uitgekookt tennis en won dankzij twee breaks de vijfde set. Zelf moest hij geen enkel breakpunt meer toestaan. Na 3 uur en 30 minuten stond de 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (5) en 6-2 overwinning voor Garcia-Lopez vast.

Het is niet de eerste keer dat de Spanjaard Wawrinka verslaat in de eerste ronde van Roland Garros. In 2014 klopte hij de Zwitser, toen het nummer drie van de plaatsingslijst, in vier sets en schopte het toen tot de vierde ronde. Wawrinka zal na het toernooi zijn ranking in een vrije val zien gaan, hij had immers een finaleplaats te verdedigen. Na Roland Garros zal hij waarschijnlijk buiten de top 250 van de wereld vallen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.