Home » ATP » Wawrinka debuteert in Antwerpen: “Ik ken België helemaal niet goed”

Wawrinka debuteert in Antwerpen: “Ik ken België helemaal niet goed”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Stan Wawrinka (ATP-18) komt als derde reekshoofd aan de start van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De Zwitser rekent zichzelf echter niet tot de grote favorieten.

Wawrinka kwam sinds de US Open niet meer in actie en voelt zich na wat blessureleed klaar om dit seizoen in schoonheid te beëindigen: “Mijn laatste titel dateert van Genève in 2017, maar ik kom hier niet met titelambities aan de start. Ik focus me nu op mijn comeback na mijn blessure en kijk vooral naar mijn eerste wedstrijd. Met Goffin en Monfils staan hier twee absolute toppers aan de start, die bovendien nog kans maken op de ATP Finals.”

De Zwitser vroeg en kreeg een wildcard in Antwerpen, al moest hij toegeven dat hij niet zoveel van ons landje kent: “Ik had de keuze uit drie toernooien en ik hoorde veel goede dingen over Antwerpen. Ik kijk uit naar de ambiance tijdens mijn match en de organisatie heeft me goed verwelkomd, alles is tot in de puntjes geregeld. Wat ik weet over België? Natuurlijk ken ik Kim Clijsters en Justine Henin en hun rivaliteit, maar van de steden en het land ken ik niet zoveel. Ook in mijn eigen landje heb ik natuurlijk een grote concurrent, de beste speler aller tijden (lacht), dus dat is wel een parallel. “

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS