Stan Wawrinka (ATP-18) heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de finale van de European Open in Antwerpen (ATP-250). De Zwitser rekende eenvoudig af met toptalent Jannik Sinner (ATP-119).

Wawrinka en Sinner zijn geen vreemden voor elkaar, want een kleine twee maanden geleden stonden beide heren nog tegenover elkaar op de US Open. De Italiaan leverde toen al zijn visitekaartje af, maar verloor uiteindelijk na bijna drie uur tennis in vier sets (6-3, 7-6 (4), 4-6 en 6-3).

Ook in Antwerpen liet het 18-jarige toptalent deze week al zijn kunnen zien, maar vandaag was hij toch een maatje te klein voor een beresterke Wawrinka. In de eerste set kon Sinner nog min of meer gelijke tred houden, maar bij 2-2 schakelde het vierde reekshoofd een versnelling hoger. Resultaat: 6-3 in de eerste set.

Set twee was er eigenlijk nooit eentje. Wawrinka duwde meteen door en liet zijn prooi niet meer los. Na 1 uur en 6 minuten stond de 6-3 en 6-2 eindstand op het bord.

“Ik heb heel erg goed gespeeld”, reageerde Wawrinka na afloop op de persconferentie. “Ik wist van ons duel op de US Open dat ik agressief moest zijn en de ballen goed moest plaatsen. Dat heb ik ook gedaan. En ik ben uiteraard blij dat ik morgen in de finale sta.” Dat wordt ofwel Andy Murray (ATP-243) of Ugo Humbert (ATP-70)

Tickets

Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier!

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be