Op de New York Open (Verenigde Staten, $ 748 450) was de spanning te snijden tussen Ryan Harrison (ATP-44) en Donald Young (ATP-65). Er zou een racistische uitspraak gemaakt zijn door Harrison. 

In een pittige wedstrijd tussen beide Amerikanen verhitte de gemoederen zodanig dat de stoelscheidsrechter tussenbeide moest komen. Tijdens de wedstrijd zou Harrison een racistische opmerking gemaakt hebben aan het adres van Young. Harrison ontkent echter dat hij dergelijke dingen zou gezegd hebben. De twee vochten het daarna verder uit op Twitter. Oh ja, de score? Harrison won met 6-3 en 7-6 (4).

“Ik ben geshockeerd en teleurgesteld, Ryan Harrison, om te horen wat je echt van me denkt als zwarte tennisspeler in het midden van onze wedstrijd in New York. Ik dacht dat dit een inclusieve gentleman’s sport was”, aldus Young.

Ryan Harrison - © mirsasha (Flickr)

Ryan Harrison – © mirsasha (Flickr)

De repliek van Harrison bleef niet uit:

“De beschuldigingen die vanavond gemaakt werden door Donald Young na onze wedstrijd zijn absoluut niet waar. Ik ben enorm teleurgesteld dat iemand zoiets zou zeggen na een verloren wedstrijd. Eender welk audio- of videofragment zal mijn naam 100% zuiveren en ik moedig iedereen aan met de beschikbare middelen dit te vinden.”

In een verklaring aan de Press Association Sport stelde de ATP dat het beschuldigingen van “raciale vooroordelen extreem serieus neemt”. Ze gaan alle beeld- en audiomateriaal naderbij bestuderen.

“Tot het einde van het onderzoek zullen er geen bijkomende verklaringen worden afgelegd”, aldus de ATP.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.