Home » Billie Jean King Cup » Wickmayer brengt België op een 2-0 voorsprong

Wickmayer brengt België op een 2-0 voorsprong

Yanina Wickmayer (WTA-60) heeft het goede voorbeeld van haar teamgenote gevolgd en kon winnen van haar Roemeense opponente. Ze versloeg Sorana Cristea (WTA-62) na een ware slijtageslag.

Na de zege van Kirsten Flipkens (WTA-74) in het eerste duel moest Wickmayer aan de bak tegen Cirstea. Wickmayer kon in het verleden al drie keer eerder winnen van de Roemeense in vier onderlinge ontmoetingen.

(null)

(null)

In de openingsset vielen er veel breaks te noteren. Beide dames konden twee keer door de opslag van de tegenstander gaan. Dit mondde uit tot een tiebreak die de beslissing moest brengen. Hierin was onze Belgische de beste met 7-6(3) en kon met een 1-0 voorsprong in sets aan de tweede set beginnen.

In de tweede set kon Wickmayer tot twee keer toe terugkomen van een break achterstand. De derde break van de set was er teveel aan voor onze Belgische nummer één. Ze moest de set aan de Cristea laten met 5-7.

Spanning in de derde set

Hetzelfde patroon leek zich te herhalen in de beslissende derde set waarin Wickmayer al gauw op achtervolgen gewezen was. Ze kon de break achterstand goedmaken en na een aantal felbevochten games hielden beide dames elkaar in evenwicht tot 5-5. Onze Belgische wist haar opslag te behouden en zo was het aan Cristea om te serveren voor de set. Wickmayer rook haar kans en kon druk zetten op de Roemeense. Na een marathonwedstrijd van 3 uur en 22 minuten kon Wickmayer het tweede punt voor het team binnenhalen.

Morgen staan er nog twee enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd op het programma.