Tennisplaza

Wickmayer en Van Uytvanck voegen zich bij Flipkens en Mertens op hoofdtabel in Luxemburg

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography

De hoofdtabel van het WTA-toernooi van Luxemburg (Luxemburg, $ 250 000) telt liefst vier landgenotes. Alison Van Uytvanck (WTA-88) en Yanina Wickmayer (WTA-112) wisten zich zopas beiden door de laatste kwalificatieronde te worstelen.

Elise Mertens (WTA-38) en Kirsten Flipkens (WTA-74) staan rechtstreeks op de hoofdtabel en spelen deze namiddag al hun eerste wedstrijd. Mertens opent tegen Sara Sorribes Tormo (WTA-94), Flipkens strijdt tegen Beatriz Haddad Maia (WTA-58).

Zopas wisten ook Van Uytvanck en Wickmayer een plaatsje te veroveren op de hoofdtabel. ‘Ali’ rekende in haar derde kwalificatieduel af met de Zwitserse veterane Patty Schnyder (WTA-166). De 38-jarige Schnyder, ooit het nummer zeven van de wereld,won nog wel de eerste set met 4-6, maar daarna nam Van Uytvanck over. Het eerste reekshoofd stelde orde op zaken en haalde de twee volgende manches binnen met 6-4 en 6-2. ‘Wicky’ kende eveneens de nodige moeite met de Duitse Antonia Lottner (WTA-205). Onze landgenote triomfeerde na twee spannende sets met 7-5 en 6-4.