Tennisplaza

Wickmayer, Flipkens en Zanevska gaan onderuit in Melbourne

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)

Yanina Wickmayer (WTA-60) en Kirsten Flipkens (WTA-70) zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. Maryna Zanevska (WTA-122) werd opgevist als lucky loser, maar overleefde ook de eerste ronde niet.

De wet van de sterkste

Flipkens maakte het negende reekshoofd Johanna Konta (WTA-9) af en toe knap lastig in de eerste ronde. Toch was de Britse pupil van Wim Fissette uiteindelijk de sterkste in twee sets: 7-5 en 6-2. Konta hoopt de eerste Britse in 40 jaar te worden om een Grand Slam binnen te halen.

Negen matchpunten

Wickmayer begon goed aan haar partij tegen Lucie Safarova (WTA-61) en haalde de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set kreeg Wickmayer bij 6-5 op de opslag van Safarova vijf matchpunten, maar de Tsjechische sleepte nog een tiebreak uit de brand. In die tiebreak liep Wickmayer 6-3 uit, maar opnieuw kon ze vier wedstrijdpunten niet benutten. Safarova won de tiebreak met 6-7(7) en daarna was de veer bij Wickmayer gebroken. De derde set ging met 1-6 naar Safarova

Lucky loser

Door het forfait van Johanna Larsson (WTA-55) werd Zanevska opgevist als lucky loser. Zij moest in de eerste ronde aantreden tegen de Amerikaanse Jennifer Brady (WTA-116). Zanevska ondervond te veel last van een blessure aan de dij en verloor met 6-3 en 6-2.