Tennisplaza

Wickmayer keert dramatische situatie om in Indian Wells

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Yanina Wickmayer (WTA-47) heeft zich naar de tweede ronde geknokt op het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA Premier). Ze begon de partij tegen Polona Hercog (WTA-82) desastreus maar maakte nog een knappe remonte.

Wicky stond in de eerste ronde in Indian Wells tegenover de 25-jarige Sloveense Polona Hercog. De twee speelsters speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

De eerste set was een ware blamage voor Wickmayer. Ze werd met 6-0 afgedroogd door haar tegenstandster. In de tweede set herpakte Wickmayer zich en kwam met 6-4 langszij. Onze landgenote ging in de derde set opnieuw door de opslag van Hercog en kon haar voorsprong vasthouden. Na 2 uur en 1 minuut maakte ze de partij met 6-4 af. In de tweede ronde mag de Belgische zich opmaken voor een duel tegen 26e reekshoofd Samantha Stosur (WTA-28). Eerder werd Alison Van Uytvanck (WTA-46) meteen uitgeschakeld in Indian Wells.

Kirsten Flipkens (WTA D-141) kon zich eerder niet plaatsen voor de hoofdtabel en werd in het dubbelspel ook meteen uitgeschakeld. Samen met de Servische Ana Ivanovic (WTA D-1093) was ze met twee keer 6-2 niet opgewassen tegen de vierde reekshoofden, het Tsjechische duo Andrea Hlaváčková (WTA D-12) en Lucie Hradecka (WTA D-10).