Geen succes voor Yanina Wickmayer (WTA-153) op het toernooi van Cagnes-sur-Mer (ITF, Frankrijk). Ze verloor in de eerste ronde van een kwalificatiespeelster.

Op een finale in Shrewsbury half februari na, is Wickmayer dit jaar vooral succesvol in het dubbelspel. Zo won ze in diezelfde Engelse stad wel de dubbeltitel én schreef ze samen met Anna Blinkova (WTA D-79) vorige week nog de eindzege in Wiesbaden op haar naam.

Wickmayer komt in Cagnes-sur-Mer uit tegen Ylena In-Albon (WTA-182) uit Zwitserland. Tot 1-1 gaat het gelijk op, maar dan levert de Lierse voor de eerste keer haar opslag in. Ze breekt snel terug, maar In-Albon volgt opnieuw haar voorbeeld en komt 5-2 voor. Wickmayer beent 3-5 bij, maar haalt in het laatste game geen enkel punt meer. De 6-3 komt onverbiddelijk op het bord.

Onze landgenote opent de tweede set, maar geeft reeds in het derde spel haar opslag uit handen. Bij haar volgende servicebeurt overkomt haar echter hetzelfde en In-Albon loopt 5-1 uit. Wickmayer kan de schade nog met één game beperken, met 6-2 trekt de Zwitserse aan het langste eind.

 

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.