Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-Up dag 10: Murray en Federer overleven thrillers in kwartfinale

Wimbledon 2016: Round-Up dag 10: Murray en Federer overleven thrillers in kwartfinale

Wimbledon 2016: Round-Up dag 10: Murray en Federer overleven thrillers in kwartfinale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 10 op Wimbledon bracht spektakelrijke kwartfinales bij de mannen. Andy Murray (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3) moesten allebei vijf sets knokken voor de zege en Milos Raonic (ATP-6) en Tomas Berdych (ATP-9) vervolledigen de halve finales. Bij de junioren werd Lara Salden (ITF-72) ook in het dubbelspel uitgeschakeld.

De Belgen

Salden kon geen revanche nemen in het dubbeltoernooi bij de junioren. Samen met de Japanse Yuki Naito (ITF-16) ging ze in de eerste ronde met 6-1, 2-6 en 6-2 onderuit tegen het Amerikaanse duo Liu – Usue Maitane Arconada (ITF-14 ), de vierde reekshoofden in het dubbeltoernooi.

Matches of the day

De kwartfinales bij de mannen zorgde voor suspense en toptennis. Roger Federer (ATP-3) kwam tegen Marin Cilic (ATP-13) in een benarde situatie. De Zwitser verloor de eerste twee sets met 7-6 en 6-4. Federer keerde echter terug in de derde set met 6-3. In een bloedstollende vierde set haalde de ex-nummer 1 het in de tiebreak met 11-9. Federer ging verder op zijn elan en maakte de partij in de vijfde set met 6-3 af. Hij bereikte ook een nieuwe mijlpaal: Met zijn 307e grandslamzege brak hij het record van grandslamzeges van Martina Navratilova.

In de halve finale treft Federer Goffin-killer Milos Raonic (ATP-6). De Canadees ging in vier sets voorbij Djokovic-killer Sam Querrey (ATP-41). Het is zijn derde halve finale op een grandslam, na eerder Wimbledon 2014 en de Australian Open van dit jaar.

Andy Murray (ATP-2) en Jo-Wilfied Tsonga (ATP-12) zorgden voor de tweede thriller van de dag. Murray leek aanvankelijk op weg naar een vlotte zege. De Schot won de eerste twee sets met 7-6 en 6-1. Tsonga vocht zich echter terug in de partij met 6-3 en 6-4. In de vijfde set trok Murray met 6-1 weer gemakkelijk het laken naar zich toe en bereikte zo de halve finale. Murray staat in zijn zevende halve finale op Wimbledon. Murray komt Tomas Berdych (ATP-9) tegen in de halve finale. De Tsjech rekende in drie sets af met de Franse verrassing Lucas Pouille (ATP-30).

Momenten van de dag

De twee thrillers in de halve finale zorgden voor een topdag voor de tennisfans. Wij laten jullie nog eens genieten van een geweldige rally tussen Andy Murray (ATP-2) en Jo-Wilfied Tsonga (ATP-12). Magisch tennis op Centre Court!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws