Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017 dag 7 preview: Belgen dubbelen verder, topreekshoofden staan voor uitdaging

#Wimbledon 2017 dag 7 preview: Belgen dubbelen verder, topreekshoofden staan voor uitdaging

#Wimbledon 2017 dag 7 preview: Belgen dubbelen verder, topreekshoofden staan voor uitdaging

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na een stralende eerste week in Wimbledon, staan de overgebleven spelers nu klaar om naar de eindmeet van het derde grandslamtoernooi van het jaar te spurten. Beginnen doen ze met enkele interessante achtste finales en voor de Belgen twee dubbeltoppers.

De Belgen

Als tweede op court 17 maken Kirsten Flipkens (WTA D-50) en Sania Mirza (WTA D-7) hun opwachting. In de tweede ronde hadden ze het alles behalve makkelijk, en ook deze keer zullen ze vanaf de start klaar moeten zijn, willen ze kans maken op de overwinning. Met Martina Hingis (WTA D-3) en Yung-Jan Chan (WTA D-6) krijgen ze namelijk doorwinterde dubbelspecialisten tegenover zich.

Ook voor Elise Mertens (WTA D-72) en Demi Schuurs (WTA D-60) staat er een moeilijke match op het programma richting kwartfinales. Zij nemen het namelijk op tegen de Australische achtste reekshoofden Ashleigh Barty (WTA D-21) en Casey Dellacqua (WTA D-19). Barty en Dellacqua, hoewel aangeduid als achtste reekshoofden, maakten afgelopen week echter niet zo’n geweldige indruk, nadat ze in hun beide partijen al drie sets nodig hadden. Mertens en Schuurs verloren daarentegen nog geen enkele set.

https://twitter.com/DemiSchuurs/status/883434696629252096

Matches of the day

De eerste dag na Middle Sunday (waarop traditioneel nooit wedstrijden gespeeld worden), wordt in Londen vaak liefkozend Manic Monday (manische maandag) genoemd. Ook niet verwonderlijk, want Wimbledon is de enige Grand Slam die alle vierde ronde-partijen (zowel bij de mannen als de vrouwen) op dezelfde dag programmeert. Dat is meteen ook garantie voor een overlopend programma met interessante partijen. Een greep uit het aanbod:

Andy Murray (ATP-1) vs. Benoît Paire (ATP-46). Murray had het alles behalve makkelijk in zijn derde ronde, maar bewees tegelijkertijd dat hij tot aan de laatste snik zou vechten om zijn titel op de All England Club te verdedigen. Paire kreeg dan weer hulp van zijn latere tegenstanders om tot in de vierde ronde te komen. Zo werd de verwachte tweede ronde-tegenstander van de Fransman, Nick Kyrgios (ATP-20), al uitgeschakeld in de openingsronde en gebeurde in de tweede ronde hetzelfde met reekshoofd Lucas Pouille (ATP-16), normaal voer voor in Paire zijn derde ronde. Murray won vorig jaar wel het enige eerdere duel, al werd dat een spannende driesetter op gravel.

Grigor Dimitrov (ATP-11) vs. Roger Federer (ATP-5), oftewel the Fed vs. the baby Fed. Een interessante clash tussen twee spelers met dezelfde stijl. In vijf eerdere ontmoetingen kon Dimitrov Federer nog maar in totaal twee sets ontfutselen, en het blijft de vraag of de Bulgaar op maandag wel meer kan tegen Federer die zonder problemen naar de vierde ronde racete. Echter, ook Dimitrov maakte al indruk op het Engelse gras en liet zich in zijn tweede ronde tegen Baghdatis (ATP-65) in de eerste twee sets slechts op één unforced error betrappen. Van vermoeidheid zal er bij beide heren in elk geval nog geen spraken zijn (met respectievelijk 4u32 en 4u01 op de baan), en dus kan er wel eens een ware spektakelpartij tevoorschijn komen.

Anglique Kerber (WTA-1) vs. Garbiñe Muguruza (WTA-14). Het duel tussen twee tanende WTA-sterren. Beide spelers speelden eerst de pannen van het dak, maar kennen nu een veel moeilijkere periode. Toch slaagden ze er allebei – wat tegen de verwachtingen in zelfs – in om de tweede week van Wimbledon te halen. In onderlinge duels staat Muguruza licht in het voordeel (vier tegen drie), maar de laatste partij kwam er al in 2015.

Victoria Azarenka (WTA-683) vs. Simona Halep (WTA-2). Steeds meer stemmen gaan op dat Azarenka Kim Clijsters’ kunstje op de US Open van 2009 aan het overdoen is: in haar eerste Grand Slam als moeder meteen de titel pakken. Wil ze dat ook effectief voor elkaar krijgen, dan zal ze wel nog eerst voorbij de Roemeense Halep moeten geraken.

[alert type=”info” title=”Programma dag 7″]
De Belgen

R3: [13] Kirsten Flipkens & Sania Mirza (IND) vs. [3] Yung-Jan Chan (TPE) & Martina Hingis (SUI)
Court 17, tweede partij vanaf 12.30 uur

R3: [8] Ashleih Barty (AUS) & Casey Dellacqua (AUS) vs. Elise Mertens & Demi Schuurs (NED)
Court to be announced, niet voor 18.00 uur

Matches of the day

R4: [1] Andy Murray (GBR) vs. Benoît Paire (FRA)
Centre Court, tweede partij vanaf 14.00 uur

R4: [13] Grigor Dimitrov (BUL) vs. [3] Roger Federer (SUI)
Centre Court, derde partij vanaf 14.00 uur

R4: [1] Angelique Kerber (GER) vs. [14] Garbiñe Muguruza (ESP)
Court 2, eerste partij om 12.30 uur

R4: Victoria Azarenka (BLR) vs. [2] Simona Halep (ROU)
Court 2, tweede partij vanaf 12.30 uur
[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws