Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon 2017: Preview dag 8: Klassiekers en verrassingen in kwartfinales dames

#Wimbledon 2017: Preview dag 8: Klassiekers en verrassingen in kwartfinales dames

#Wimbledon 2017: Preview dag 8: Klassiekers en verrassingen in kwartfinales dames

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Londense gras is de tweede week van Wimbledon ingegaan. Het einde komt in zicht, het deelnemersveld werd flink uitgedund. Bij de dames staan intussen reeds de kwartfinales op het programma en Novak Djokovic (ATP-4) moet zijn vierde ronde nog spelen. Ook twee Belgen komen in actie.

De Belgen

Zizou Bergs (ITF-16) treedt met zijn Franse partner Dan Added (ITF-34) aan in de eerste ronde van het dubbelspel. De twee mogen zich negende reekshoofd noemen en staan tegenover een Australisch-Frans duo. Blake Ellis (ITF-32) en Matteo Martineau (ITF-33) mogen hun beentjes alvast insmeren.

Zizou Bergs - © Richard van Loon | tennisfoto.net
Zizou Bergs – © Richard van Loon | tennisfoto.net

Op court 18 vinden we rond de middag een oude bekende terug. Bij de ladies’ invitation doubles duikt niemand minder dan Kim Clijsters (WTA D-255) nog een keertje op. Samen met Rennae Stubbs (WTA D-10) neemt ze het op tegen de eerste reekshoofden Tracy Austin (WTA D-17) en Helena Sukova (WTA D-434).

Kim Clijsters- ©Philippe Buissin / IMAGELLAN
Kim Clijsters- ©Philippe Buissin / IMAGELLAN

Matches of the day

Voormalig nummer één Djokovic bijt vandaag de spits af. Onder het dak van centre court speelt hij tegen Adrian Mannarino (ATP-62). De linkshandige Fransman en Djokovic stonden vorig jaar in de tweede ronde van Wimbledon al eens tegenover elkaar. De Serviër was toen in drie sets te sterk voor Mannarino. Het tweede reekshoofd zou ook dit keer zonder problemen voorbij zijn tegenstander moeten kunnen wandelen.

Bij de dames is het uitkijken naar de kwartfinales met toch wel enkele verrassende namen op het appel. Ouwe getrouwe Venus Williams (WTA-11) neemt het op tegen Roland Garros-winnares Jelena Ostapenko (WTA-14). De Letse kwam als het ware uit het niets de top van het vrouwentennis binnen en kegelde Elina Svitolina (WTA-5) uit het toernooi. De oudste Williams-zus zal dicht tegen haar beste niveau aan moeten zitten om Ostapenko uit haar lood te slaan.

Williams en Ostapenko worden op centre court afgelost door Groot-Brittannië’s hoop in bange dagen, Johanna Konta (WTA-7). Zij kruist de degens met Simona Halep (WTA-2). De twee speelden eind maart tegen elkaar in Miami. Konta trok toen met 6-2 in de derde set aan het langst eind. Hoewel Halep kan terugblikken op een indrukwekkend en quasi zorgeloos parcours, zou dit wel eens een hele moeilijke horde kunnen zijn.

Intussen strijden op court 1 de andere vier overgebleven dames om die felbegeerde tickets voor de halve finale. Garbiñe Muguruza (WTA-15) speelt tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-8), een taaie klant. In Brisbane, begin dit jaar, zette de Spaanse haar Russische tegenstander in twee sets opzij, maar dit zeker niet zonder slag of stoot.

De laatste kwartfinale brengt twee verrassingen. De Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-85) neemt het op tegen Coco Vandeweghe (WTA-25). De twee dames speelden twee keer eerder tegen elkaar, in 2011 en op Roland Garros dit jaar. Tweemaal won Rybarikova vrij gemakkelijk. Benieuwd of Vandeweghe, het negentiende reekshoofd trouwens, dit keer het tij kan doen keren.

[alert title=”Programma dag 8”]
De Belgen

R1: [9] Zizou Bergs & Dan added (FRA) vs. Blake Ellis (AUS) & Matteo Martineau (FRA)
Court 10, vijfde partij vanaf 12.00 uur

R1:  Kim Clijsters & Rennae Stubbs (AUS) vs. [1] Tracy Austin (USA) & Helena Sukova (CZE)rsten 
Court 18, eerste partij vanaf 12.00 uur

Matches of the day

R4: Adrian Mannarino (FRA) vs. [2] Novak Djokovic (SRB)
Centre Court, eerste partij om 13.00 uur

QF: [10] Venus Williams (USA) vs. [13] Jelena Ostapenko (LAT)
Centre Court, tweede partij vanaf 13.00 uur

QF: [6] Johanna Konta (GBR) vs [2] Simona Halep (ROU)
Centre Court, derde partij vanaf 13.00 uur

QF: [14] Garbiñe Muguruza (ESP) vs. [7] Svetlana Kuznetsova (RUS)
Court 1, eerste partij om 13.00 uur

QF: Magdalena Rybarikova (SVK) vs [24] Coco Vandeweghe (USA)
Court 1, tweede partij vanaf 13.00 uur

Het volledige programma vind je hier.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws