Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon krijgt droomduel tussen Federer en Nadal

Wimbledon krijgt droomduel tussen Federer en Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-2) hebben beiden hun kwartfinale op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) gewonnen. In de halve finale ontmoeten ze elkaar voor de veertigste keer.

Federer stond in de kwartfinale tegenover Kei Nishikori (ATP-7). De Japanner won verrassend de eerste set met 4-6, maar daarna kwam de Zwitser met 6-1, 6-4 en 6-4 langszij. Voor Federer is het de dertiende keer dat hij in de halve finale staat op Wimbledon. Hij won Wimbledon acht keer, voor het laatst in 2017.

Ook Nadal schaarde zich bij de laatste vier. De Spanjaard rekende in drie sets af met de Amerikaan Sam Querrey (ATP-65), de setstanden waren 7-5, 6-2 en 6-2. Voor Nadal is het zijn zevende halve finale in Wimbledon, hij won het toernooi in 2008 en 2010.

Federer en Nadal ontmoeten elkaar vrijdag voor de veertigste keer, de Spanjaard leidt met 24-15. Ze speelden drie keer eerder tegen elkaar op gras, telkens in de finale van Wimbledon. In 2006 en 2007 won Federer, in 2008 trok Nadal aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS