Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon maakt komaf met marathonpartijen

Wimbledon maakt komaf met marathonpartijen

Wimbledon maakt komaf met marathonpartijen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wimbledon voert vanaf 2019 een ingrijpende nieuwighheid in. Het grandslamtoernooi voert een tiebreak in bij 12-12 in de vijfde set.

Marathonpartijen zoals het legendarische duel tussen John Isner en Nicolas Mahut in 2010 behoren vanaf volgend jaar tot de verleden tijd. De beslissing komt er nadat Isner dit jaar opnieuw een marathonpartij speelde tegen Kevin Anderson van maar liefst 6 uur en 35 minuten. De Amerikaan moest toen met 26-24 het hoofd buigen, en het speelschema werd danig in de war gestuurd.

In overleg met de spelers opteert Wimbledon ervoor om bij een 12-12-stand in de beslissende set over te gaan naar een tiebreak. Volgens AELTC-voorzitter Philip Brook is dit een perfect compromis: “12-12 is een perfecte optie voor de balans tussen het maximaal presteren van de spelers en het afsluiten van een wedstrijd in een aanvaardbare tijdsduur.”

Ook op de US Open wordt er al een tiebreak gespeeld in de vijfde set, maar dan bij 6-6. Op de Australian Open en op Roland Garros zijn er wel nog marathonpartijen mogelijk.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws