Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Preview dag 1: Wickmayer, Bemelmans en toppers in actie

#Wimbledon18: Preview dag 1: Wickmayer, Bemelmans en toppers in actie

#Wimbledon18: Preview dag 1: Wickmayer, Bemelmans en toppers in actie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ready, start, go! Op maandag 2 juli schiet Wimbledon uit de startblokken. Twee Belgen spelen op de eerste dag hun openingsduel én er staan al meteen enkele mooie affiches op het programma.

De Belgen

Maandagavond staan vele zwart-geel-rode fans paraat om voor de Rode Duivels te supporteren maar ook de Belgische tennissers kunnen aanmoedigingen gebruiken op de derde grandslam van het jaar. Twee Belgen betreden het gras van Wimbledon.

Ruben Bemelmans (ATP-104) verbaasde vorig jaar met een knappe derde ronde op Wimbledon en staat te popelen om opnieuw te schitteren. De Limburger overleefde knap drie kwalificatierondes en treft de Amerikaan Steve Johnson (ATP-42) in de eerste ronde op de hoofdtabel. Johnson is al enkele jaren een vaste waarde op de grandslam en bereikte in 2016 de vierde ronde op Wimbledon. Het wordt slechts het tweede duel tussen Johnson en Bemelmans. De Amerikaan won vijf jaar geleden hun eerste confrontatie. Bemelmans en Johnson spelen de derde partij op Court 15, vanaf 12.30 uur Belgische tijd.

Ruben Bemelmans - © Melissa Van de Wiele
Ruben Bemelmans – © Melissa Van de Wiele

Bij de vrouwen opent Yanina Wickmayer (WTA-102) haar Wimbledon tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-114). Wicky start toch lichtjes als favoriete tegen haar Duitse opponente. Ze leidt in onderlinge duels met 3-1 en staat twaalf plaatsen hoger op de WTA-ranking. Wickmayer speelt om 12.30 uur Belgische tijd de eerste partij op Court 8.

Yanina Wickmayer - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yanina Wickmayer – © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Matches of the day

Op de openingsdag van Wimbledon kunnen de tennisliefhebbers al meteen genieten van enkele veelbelovende duels. Op Centre Court spelen zesde reekshoofd Grigor Dimitrov (ATP-6) en drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka (ATP-225) in de late namiddag hun eerste ronde. Dimitrov bereikte vier jaar geleden de halve finale op Wimbledon maar kon daarna deze prestatie in Londen nog niet herhalen. Wawrinka donderde naar beneden op de ATP-ranking maar valt toch best niet te onderschatten. Dimitrov leidt in de onderlinge duels met 4-2. In aanloop naar zijn eerste partij trainde Wawrinka alvast met “onze” David Goffin (ATP-9).

Bij de mannen staat er ook het Franse duel tussen ervaren spelers Richard Gasquet (ATP-29) en Gaël Monfils (ATP-41) op het programma. Welke Fransman zal vroegtijdig zijn koffers moeten pakken? Titelverdediger Roger Federer (ATP-2) begint aan zijn queeste om zichzelf op te volgen. In de eerste ronde staat de Zwitser tegenover de Serviër Dusan Lajovic (ATP-57)

In het vrouwentoernooi probeert Serena Williams (WTA-183) een succesvol vervolg te breien aan haar comeback. In de eerste ronde speelt de zevenvoudige Wimbledonwinnares tegen de Nederlandse Arantxa Rus (WTA-107).

Roland Garros-finaliste en regerend US Openwinnarres Sloane Stephens (WTA-4) speelt haar eerste ronde tegen de 22-jarige Kroatische Donna Vekic (WTA-54). Tweede reekshoofd Caroline Wozniacki tankte vertrouwen voor Wimbledon met haar titel in Eastbourne. De Deense Australian Open-winnares treft in haar eerste partij de Amerikaanse Varvara Lepchenko (WTA-98).

[alert title=Programma dag 1”]

De Belgen

R1: Mona Barthel (GER) vs. Yanina Wickmayer (BEL)
Court 8, om 12.30 uur Belgische tijd

R1: Ruben Bemelmans (BEL) vs. Steve Johnson (USA)
Court 15, derde partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

Matches of the day

R1: [1] Roger Federer (SUI) vs. Dusan Lajovic (SRB)
Centre Court, om 14.00 uur Belgische tijd

R1: [2] Caroline Wozniacki (DEN) vs. Varvara Lepchenko
Centre Court, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

R1: [6] Grigor Dimitrov (BUL) vs. Stan Wawrinka (SUI)
Centre Court, derde partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

R1: [4] Sloane Stephens (USA) vs. Donna Vekic (CRO)
Court 1, om 14.00 uur Belgische tijd

R1: Serena Williams (USA) vs. Arantxa Rus (NED)
Court 1, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

R1: [23] Richard Gasquet (FRA) vs. Gaël Monfils (FRA)
Court 2, derde partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws