Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Preview dag 6: Mertens en Van Uytvanck voor plaats in vierde ronde

#Wimbledon18: Preview dag 6: Mertens en Van Uytvanck voor plaats in vierde ronde

#Wimbledon18: Preview dag 6: Mertens en Van Uytvanck voor plaats in vierde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De zesde dag van Wimbledon 2018 belooft heel wat prachtig tennis te brengen. Naast topspelers Rafael Nadal (ATP-1), Novak Djokovic (ATP-13) en Simona Halep (WTA-1) komen drie Belgische dames de baan op. 

De Belgen

Alison Van Uytvanck (WTA-47) bijt de spits af. Om 11u30 plaatselijke tijd neemt ze het op tegen Anett Kontaveit (WTA-27). Na haar stunt tegen het nummer drie van de wereld, Garbiñe Muguruza (WTA-3), zijn de verwachtingen hooggespannen. Als Van Uytvanck het niveau van die partij kan aanhouden, ligt de weg naar de kwartfinale open. Na winst vandaag komt ze uit tegen Ashleight Barty (WTA-17) of Daria Kasatkina (WTA-14).

Elise Mertens (WTA-15) gaat wat later de confrontatie aan met Dominika Cibulkova (WTA-33). De twee speelden twee keer eerder tegen elkaar, Mertens won hun laatste duel op het Chinese hardcourt in 2017, Cibulkova trok datzelfde jaar gemakkelijk aan het langste eind in New Haven. Haar lengte (ze is maar liefst 18cm groter dan haar tegenstander) zou de Belgische een voordeel kunnen opleveren om de kleine Slovaakse weg te timmeren. Cibulkova kan echter op negen jaar meer ervaring terugvallen.

In het dubbelspel treedt tot slot Maryna Zanevska (WTA D-136) in actie. Samen met de Australische Arina Rodionova (WTA D-108) kruist ze de degens met negende reekshoofden, Johanna Larsson (WTA D-24) en Kiki Bertens (WTA D-20). Bij haar tweede deelname al een plaats in de tweede ronde, Zanevska kan sowieso tevreden terugblikken op haar Wimbledon 2018.

Matches of the day

Spaans gevaar Nadal zet zijn koers verder. Op Centre Court gaat hij de strijd aan met Alex De Minaur (ATP-80). Voor de piepjonge Australiër is het zijn eerste Wimbledon, maar de knul liet zich alvast niet van zijn stuk brengen. In de eerste ronde knokte hij zich voorbij revelatie van Roland Garros, Marco Cecchinato (ATP-29). In de tweede ronde moest Pierre-Hugues Herbert (ATP-72) eraan geloven. Toegegeven, niet meteen absolute toppers maar toch twee hoger geklasseerde spelers die De Minaur tussen zijn boterham legde. Als Nadal een gezondheidswandelingetje verwacht, kan hij wel eens van een kale reis terugkomen.

Drievoudig winnaar Djokovic vecht met Kyle Edmund (ATP-17) om een plaats in de derde ronde. De Serviër versloeg Edmund drie keer, maar de Brit won wel hun laatste ontmoeting, dit jaar op de Masters in Madrid. Zowel Edmund als Djokovic werden dit tornooi nog niet echt getest. Beide heren staan degelijk te tennissen en verloren nog geen set.

Nadat hij in de tweede ronde door het oog van de naald kroop, mag Alexander Zverev (ATP-3) het opnemen tegen Ernests Gulbis (ATP-138). De Let brak tot op vandaag nog geen grote potten, maar staat al geruime tijd met zijn neus tegen het raam en versloeg in zijn carrière al grote namen. Eenzelfde dipje als in zijn partij tegen Taylor Fritz (ATP-68) zou de Duitser wel eens fataal kunnen worden.

Bij de dames zou Halep weinig moeilijkheden mogen kennen met Su-Wei Hsieh (WTA-48). De Taiwanese staat nochtans goed te tennissen. In de eerste ronde rekende ze af met Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29). Halep kegelde eerder twee Aziatische dames uit het tornooi.

Ook Angelique Kerber (WTA-10) krijgt een Oosterse lunch geserveerd. Zij kijkt in de ogen van de 20-jarige Naomi Osaka (WTA-18). De jonge Japanse haalde vorig jaar, bij haar eerste deelname reeds de derde ronde en lijkt op weg dit huzarenstukje nog eens over te doen. Terwijl Kerber toch enige moeite had met Vera Zvonareva (WTA-132) en Claire Liu (WTA-237), wandelde Osaka voorbij Monica Niculescu (WTA-61) en Katie Boulter (WTA-122).

[alert title=Programma dag 6”]

De Belgen

R3: Alison Van Uytvanck (BEL) vs. [28] Anett Kontaveit (EST)
Court 12, eerste partij om 12.30 uur Belgische tijd

R3: Dominika Cibulkova (SLO) vs [15] Elise Mertens (BEL)
Court 2, tweede partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

R2: [9] Kiki Bertens (NED) & Johanna Larsson (SWE) vs. Arina Rodionova (AUS) & Maryna Zanevska (BEL)
Court 14, eerste partij om 12.30 uur Belgische tijd

 

Matches of the day

R3: Alex De Minaur (AUS) vs [2] Rafael Nadal (ESP)
Centre Court, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

R3: [11] Angelique Kerber (GER) vs. [18] Naomi Osaka (JPN)
Centre Court, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

R3: [21] Kyle Edmund (GBR) vs [12] Novak Djokovic (SRB)
Centre Court, derde partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

R3: [1] Simona Halep (ROU) vs. Su-Wei Hsieh (TPE)
Court 1, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

R3: Ernests Gulbis (LAT) vs [4] Alexander Zverev (GER)
Court 1, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws