Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Preview dag 8: Vier Belgen aan zet en vrouwen strijden om tickets halve finale

#Wimbledon18: Preview dag 8: Vier Belgen aan zet en vrouwen strijden om tickets halve finale

#Wimbledon18: Preview dag 8: Vier Belgen aan zet en vrouwen strijden om tickets halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de achtste dag van Wimbledon worden de kwartfinales bij de vrouwen afgewerkt. Daarnaast is het uitkijken naar de prestaties van vier Belgen op het Londense gras.

De Belgen

In het juniorentoernooi namen Arnaud Bovy (ITF-33) en Louis Herman (ITF-74) gisteren de eerste horde. Vandaag werken ze hun tweerondepartij af. Op Court 14 neemt Bovy het op tegen de Fransman Harold Mayot (ITF-38). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Op Court 16 kijkt Herman de 18-jarige Amerikaan Trey Hilderbrand (ITF-48) in de ogen.

Daarnaast maken nog twee landgenoten hun opwachting op Court 12. In het Gentlemen’s Invitation Doubles neemt Xavier Malisse het aan de zijde van de Brit Colin Fleming op tegen de Fransman Arnaud Clement en de Brit Miles MacLagan. Daarna is het op diezelfde baan de beurt aan Kim Clijsters in het Ladies’ Invitation Doubles. Zij vormt een paar met de Australische Rennae Stubbs. Tegenstanders van dienst zijn de Tunesische Selima Sfar en de Kroatische Iva Majoli. Clijsters was de voorbije dagen ook al actief op Wimbledon als commentator voor de BBC.

Matches of the day

Op dag acht staat alles in het teken van de kwartfinales bij de vrouwen. Op Centre Court bijten Angelique Kerber (WTA-10) en Daria Kasatkina (WTA-14) om 14u Belgische tijd de spits af. Kasatkina schakelde gisteren nog Alison Van Uytvanck (WTA-47) uit en krijgt met Kerber een bijzonder taaie brok. Het voormalige Duitse nummer één van de wereld liet al mooie dingen zien en won twee weken geleden nog het onderonsje met de Russin. In Eastbourne werd het toen een thriller van jewelste: 6-1, 6-7 (3) en 7-6 (3).

Daarna is het de beurt aan Serena Williams (WTA-181) en Camila Giorgi (WTA-52). De 36-jarige Amerikaanse lijkt alsmaar beter in haar ritme te komen en had gisteren weinig problemen met Evgeniya Rodina (WTA-120). Giorgi van haar kant ontsnapte in de tweede ronde al aan de uitschakeling, maar Katerina Siniakova (WTA-42) slaagde er niet in haar matchpunt te verzilveren. Tegen Ekaterina Makarova (WTA-35), die favoriete Caroline Wozniacki (WTA-2) naar huis stuurde, maakte de Italiaanse dan wel weer indruk.

Op Court 1 staat eerst het duel tussen Dominika Cibulkova (WTA-33) en Jelana Ostapenko (WTA-12) op het programma. De Slovaakse won in ronde drie van een licht geblesseerde Elise Mertens (WTA-15) met 6-2 en 6-2, de Letse maakte in ronde twee al komaf met Kirsten Flipkens (WTA-45). Beide dames verloren bovendien nog geen set op Wimbledon.

Het duel tussen Kiki Bertens (WTA-20) en Julia Goerges (WTA-13) is de laatste kwartfinale. De Duitse moest in de derde ronde tegen Barbora Strycova (WTA-23) bijzonder diep gaan. Na 2 uur en 58 minuten stond er 7-6 (3), 3-6 en 8-6 op het scorebord. De Nederlandse Bertens overkwam hetzelfde tegen Venus Williams (WTA-9), ook zij kon pas de overwinning over de streep trekken bij 7-6 in de derde set. Bertens zorgde daarna voor een primeur door Karolina Pliskova (WTA-8) naar huis te sturen waardoor er voor het eerst geen speelster uit de top tien in de kwartfinales staat.

[alert title=Programma dag 8”]

De Belgen

Groep A: Gentlemen’s Invitation Doubles: Xavier Malisse (BEL)/Colin Fleming (GBR) vs. Arnaud Clement (FRA)/Miles MacLagan (GBR).
Court 12, vierde partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

Groep B: Ladies’ Invitation Doubles: Kim Clijsters (BEL)/Rennae Stubbs (AUS) vs. Selima Sfar (TUN)/Iva Majoli (CRO)
Court 12, vijfde partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

R2: Arnaud Bovy (BEL) vs. Harold Mayot (FRA)
Court 14, derde partij vanaf 12.00 uur Belgische tijd

R2: Louis Herman (BEL) vs. Trey Hilderbrand (USA)
Court 16, derde partij vanaf 12.00 uur Belgische tijd

Matches of the day

QF: [14] Daria Kasatkina (RUS) vs [11] Angelique Kerber (GER)
Centre Court, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [25] Serena Williams (USA) vs. Camila Giorgi (ITA)
Centre Court, tweede partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [12] Jelena Ostapenko (LAT) vs. Dominika Cibulkova (SVK)
Court 1, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [13] Julia Goerges (GER) vs. [20] Kiki Bertens (NED)
Court 1, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws