Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Preview dag 9: Vier heerlijke kwartfinales bij de mannen en vier landgenoten in actie

#Wimbledon18: Preview dag 9: Vier heerlijke kwartfinales bij de mannen en vier landgenoten in actie

#Wimbledon18: Preview dag 9: Vier heerlijke kwartfinales bij de mannen en vier landgenoten in actie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat gisteren de kwartfinales bij de vrouwen werden afgewerkt, is het op de negende dag van Wimbledon de beurt aan de winnen. Stuk voor stuk affiches om duimen en vingers bij af te likken.

De Belgen

Liefst vier landgenoten komen vandaag in actie op het heilige gras. Kirsten Flipkens (WTA D-44) treedt aan de zijde van Robin Haase (ATP D-46) aan in het gemengd dubbel. In de derde ronde nemen zij het op tegen de tiende reekshoofden Juan Sebastian Cabal (ATP D-12) en Abigail Spears (WTA D-40).

In het juniorentoernooi stapelt Arnaud Bovy (ITF-33) de knappe resultaten op. De Fransman Harold Mayot (ITF-38) was gisteren een maatje te klein voor onze landgenoot. Vandaag is de Braziliaan Gilbert Soares Klier Junior (ITF-39) zijn tegenstander.

Daarnaast maken nog twee landgenoten hun opwachting. In het Gentlemen’s Invitation Doubles neemt Xavier Malisse het aan de zijde van de Brit Colin Fleming op tegen de Brit Greg Rusedski en de Fransman Fabrice Santoro. Op Court 3 verschijnt Kim Clijsters ten tonele in het Ladies’ Invitation Doubles. Zij vormt een paar met de Australische Rennae Stubbs. De Chinese Na Li en de Japanse Ai Sugiyama staan aan de andere kant van het net.

Matches of the day

Op dag negen staat alles in het teken van de kwartfinales bij de mannen. Op Centre Court bijten Novak Djokovic (ATP-21) en Kei Nishikori (ATP-28) om 14u Belgische tijd de spits af. Beide spelers kennen elkaar door en door, het wordt hun zestiende onderlinge duel. Liefst dertien keer trok de Serviër aan het langste eind en van de voorbije twaalf ontmoetingen verloor ‘Nole’ er geen enkel.

Daarna is het de beurt aan Juan Martin del Potro (ATP-4) en Rafael Nadal (ATP-1), misschien wel de mooiste affiche van alle kwartfinales. De Argentijn zal bovendien ongetwijfeld revanche willen nemen voor de verloren halve finale op Roland Garros. Nadal was een maand geleden ruim te sterk (6-4, 6-1 en 6-2). Al wordt het op gras zeker en vast een andere match met de snoeiharde opslag van Del Potro.

Op Court 1 staat eerst het duel tussen Roger Federer (ATP-2) en Kevin Anderson (ATP-8) op het programma. Uiteraard is de Zwitser, die nog geen set verloor op Wimbledon, favoriet. Al is de FedExpress maar beter op zijn hoede voor de boomlange Zuid-Afrikaan. “Ik heb het gevoel dat ik het beste tennis uit mijn carrière speel”, aldus Anderson.

Het duel tussen opslagkanonnen Milos Raonic (ATP-32) en John Isner (ATP-10) is de laatste kwartfinale. Beide heren hebben niet verwonderlijk de meeste aces op de teller staan, respectievelijk 135 voor Isner en 117 voor Raonic. We hoeven allicht niet meer te vertellen dat Isner in de tweede ronde afrekende met Ruben Bemelmans (ATP-104) na een epische vijfsetter.

[alert title=Programma dag 9”]

De Belgen

R3: Kirsten Flipkens (BEL)/Robin Haase (NED) vs. [10] Juan Sebastian Cabal (COL)/Abigail Spears (USA)

Groep A: Gentlemen’s Invitation Doubles: Xavier Malisse (BEL)/Colin Fleming (GBR) vs. Greg Rusedski (GBR)/Fabrice Santoro (FRA)
Court 12, eerste partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

Groep B: Ladies’ Invitation Doubles: Kim Clijsters (BEL)/Rennae Stubbs (AUS) vs. Na Li (CHI)/Ai Sugiyama (JPN)
Court 3, vierde partij vanaf 12.30 uur Belgische tijd

R3: Arnaud Bovy (BEL) vs. Gilbert Soares Klier Junior (BRA)
Court 7, eerste partij vanaf 12.00 uur Belgische tijd

Matches of the day

QF: [12] Novak Djokovic (SRB) vs [24] Kei Nishikori (JPN)
Centre Court, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [5] Juan Martin del Potro (ARG) vs. [2] Rafael Nadal (ESP)
Centre Court, tweede partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [1] Roger Federer (SUI) vs. [8] Kevin Anderson (RSA)
Court 1, eerste partij om 14.00 uur Belgische tijd

QF: [13] Milos Raonic (CAN) vs. [9] John Isner (USA)
Court 1, tweede partij vanaf 14.00 uur Belgische tijd

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws