Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round-up dag 12: Kerber kroont zich tot kampioene, Djokovic verschalkt Nadal

Angelique Kerber (WTA-10) is de eindwinnares geworden op Wimbledon. In een hoogstaande halve finale was Novak Djokovic (ATP-21) nipt te sterk voor Rafael Nadal (ATP-1).

Kerber oppermachtig

Serena Williams (WTA-181) was misschien licht de favoriete in de finale tegen Kerber. Ze leidde met 6-2 in onderlinge ontmoetingen maar het stond 1-1 in grandslamfinales. De Duitse, onder begeleiding van Wim Fissette, speelde echter een ijzersterke partij. Ze werd hierin geholpen door Williams die niet haar niveau haalde van de voorbije wedstrijden.

Kerber won de partij met 6-3 en 6-3 en schrijft zo een derde grandslamtitel bij op haar palmares. Ze is de eerste Duitse die de Venus Rosewater Dish in de lucht mag steken sinds Steffi Graf in 1996. De 30-jarige Duitse zal maandag zes plaatsen vooruitgaan in de WTA rankings als nummer vier van de wereld.

Djokovic naar finale

Het contrast met de andere halve finale kon niet groter zijn. Djokovic en Nadal maakten er een kwalitatief erg hoogstaande wedstrijd van met knappe slagenwisselingen en veel gemaakte punten. De wedstrijd werd vrijdag bij een 2-1 stand in sets in het voordeel van de Serviër stilgelegd.

Zaterdag werd de wedstrijd voor de vrouwenfinale hervat en Nadal sloeg na een moeilijk openingsspel een kloofje. Djokovic beende bij maar de Spanjaard verhoogde de druk. Nadal won de vierde set en het publiek kreeg een beslissende vijfde set. Gelijkaardig als in de andere halve finale gaven beide spelers elkaar weinig ruimte in de vijfde manche.

Naarmate de set de ontknoping naderde, konden er hier en daar wat kansen gecreëerd worden. Zowel Djokovic als Nadal kregen breakpunten maar geen van beide kon er een verzilveren. Beide spelers bleven on serve en bij een 9-8 stand in het voordeel van Djokovic, serveerde Nadal om in de wedstrijd te blijven. Djokovic kwam op een 0-40 voorsprong te staan en maakte de wedstrijd even later uit. Het werd 6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8 na 5 uur en 14 minuten.