Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round up dag 2: Goffin ongekend onderuit, Belgische dames wel vlot verder

#Wimbledon18: Round up dag 2: Goffin ongekend onderuit, Belgische dames wel vlot verder

#Wimbledon18: Round up dag 2: Goffin ongekend onderuit, Belgische dames wel vlot verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maar liefst vier Belgen in actie op dag twee van Wimbledon 2018. Voor drie van hen gaat het sprookje op het heilige gras nog verder, één landgenoot mag onherroepelijk huiswaarts keren.

De Belgen

David Goffin (ATP-9) mocht de spits afbijten, hij trad aan tegen Matthew Ebden (ATP-51), afgaande op de rankings in principe een haalbare kaart. De Australiër kende weliswaar een betere voorbereiding op het grasseizoen en dat liet zich meteen merken. Goffin verloor zijn eerste opslagspel en keek meteen tegen een 2-0 achterstand aan. Ebden begint wat meer foutjes te maken en onze landgenoot maakt 4-4 gelijk. Goffin werkt nog twee breakpunten weg, maar levert uiteindelijk zijn service in en ziet Ebden met 6-4 de eerste set op zijn naam schrijven.

In set twee gaat het lange tijd gelijk op en weten beide spelers hun opslag te behouden. Het is de 30-jarige Australiër die het best bij de les is en de break weet te forceren, 6-3. Ebden blijft agressief staan tennissen en zoekt regelmatig het net op, Goffin daarentegen lijkt nauwelijks te bewegen en weet zich geen raad met het spel van zijn tegenstander. Bovendien sukkelt de Belg met zijn service en geeft zijn opslaggames op de meest kritieke momenten uit handen. Na amper anderhalf spelen zorgt Ebden voor een stunt en kegelt een moedeloze Goffin met 6-4 uit het toernooi.

Elise Mertens (WTA-15) begon haar Wimbledon-campagne tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA-41). Ze zat onmiddellijk goed in de wedstrijd en presteerde beter dan Collins op elk vlak. Mertens liet geen enkel breakpunt onbenut en plaatste zich met 6-3 en 6-2 quasi moeiteloos voor de volgende ronde.

Alison Van Uytvanck (WTA-47) keek in de ogen van  Polona Hercog (WTA-64), een Sloveense van wie ze nooit eerder kon winnen. Vandaag zat het Van Uytvanck echter wel me. Ze overklaste haar tegenstandster en na iets meer dan een uur spelen verzekerde ze zicht met 6-2 en 6-2 voor een ticket naar de tweede ronde.

Kirsten Flipkens (WTA-45) tot slot, nam het op tegen thuisspeelster Heather Watson (WTA-111). De Molse serveerde goed en rukte meermaals op naar het net. In een spannende, evenwichtige wedstrijd trok Flipkens uiteindelijk aan het langste eind. Dankzij haar 6-4 en 7-5 mag ze nog een rondje meespelen.

Matches of the Day

De Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-3) verdedigt haar titel en mocht meteen aan de bak tegen een thuisspeelster. Op Centre Court nam ze makkelijk afstand van Naomi Broady (WTA-138). Met 6-2 en 7-5 maakte het derde reekshoofd een einde aan een mogelijke Britse droom. Nummer één van de wereld, Simona Halep (WTA-1) ging de strijd aan met Kurumi Nara (WTA-100). De Roemeense gunde haar Japanse tegenstander amper zes spelletjes, 6-2 6-4.

Toch wel enkele verrassende uitschakelingen verder bij de dames. Petra Kvitova (WTA-7), tweevoudig winnares, kon geen vuist maken tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-50). In de beslissende derde set werd de Tsjechische met 6-0 van de baan geveegd. Ook Maria Sharapova (WTA-22), die het toernooi in 2004 won, kon niet doorstoten naar de tweede ronde. Ze maakte het landgenote Vitalia Diatchenko (WTA-132) knap lastig maar kon na meer dan drie uur zwoegen het laken niet naar zich toe trekken. Diatchenko verdient met 7-6, 6-7 en 6-4 absoluut haar plek in de volgende ronde.

Rafael Nadal (ATP-1) kende weinig moeilijkheden in zijn partij. Met 6-3, 6-3 en 6-2 stuurde hij de Israëliër Dudi Sela (ATP-127) huiswaarts. Ouwe getrouwe Marcos Baghdatis (ATP-95) toonde aan nog lang niet afgeschreven te zijn en zorgde voor een stunt. De Cyprioot stond twee sets tegen nul voor en speelde een degelijk potje tennis wanneer tegenstander Dominic Thiem (ATP-7) de handdoek in de ring gooide.

[alert type=”info” title=”Resultaten Wimbledon”]De volledige resultaten van de tweede dag van Wimbledon kan je hier vinden.[/alert]

Moment van de dag

Nadal mag dan een tijdje uit roulatie geweest zijn, Rafa staat nog steeds op scherp. Dit stukje meesterlijk tennis bewijst dat nog maar eens. De Spanjaard varieert met een dropshot en maakt af met backhand-smash, achter zijn rug, terwijl hij naar de andere kant van het terrein kijkt.

Novak Djokovic (ATP-21) schreef opnieuw een stukje geschiedenis. Met zijn overwinning op Tennys (!) Sandgren (ATP-57) evenaart de Serviër het record van John McEnroe.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws