Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round-up dag 4: Van Uytvanck stunt, Mertens op een drafje, Bemelmans en Flipkens out

#Wimbledon18: Round-up dag 4: Van Uytvanck stunt, Mertens op een drafje, Bemelmans en Flipkens out

#Wimbledon18: Round-up dag 4: Van Uytvanck stunt, Mertens op een drafje, Bemelmans en Flipkens out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische tennisvrouwen hebben voor knappe zeges gezorgd donderdag. Er staan nu drie Belgische dames in de derde ronde van Wimbledon. 

De Belgen

België zorgde voor sensatie op Wimbledon in de tweede ronde. Alison Van Uytvanck (WTA-47) leverde een ijzersterke prestatie af tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-3), titelverdedigster op Wimbledon. De Belgische haalde een goed niveau in de eerste manche maar moest de set toch aan de Spaanse laten. Daarna was het echter de grote Ali-show. De Grimbergse haalde de knappe zege, haar eerste tegen een top tien-speelster, binnen in drie sets. Ze speelt in de derde ronde tegen Anett Kontaveit (WTA-27).

Voor Elise Mertens (WTA-15) liep het donderdag op wieltjes tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-83). Na nog geen uur tennis stond het Belgische nummer één bij de vrouwen in de derde ronde, haar beste prestatie op Wimbledon. Haar volgende tegenstandster wordt Dominika Cibulkova (WTA-33) die knap won van Johanna Konta (WTA-24).

Het moet balen geweest zijn voor Ruben Bemelmans (ATP-104) in zijn wedstrijd tegen John Isner (ATP-10). De partij werd woensdag diep in de vijfde set stilgelegd wegens de regen en de Maasmechelaar stond erg goed te spelen. Donderdag kwam hij wel heel dicht bij de overwinning maar liet twee wedstrijdpunten liggen en moest na 3 uur en 46 minuten inpakken.

Voor Kirsten Flipkens (WTA-45) eindigt het toernooi in de tweede ronde. De Molse was niet opgewassen tegen de Letse Jelena Ostapenko (WTA-12). Flipkens kon haar niveau van de voorbije weken niet doortrekken en kwam nooit echt in de wedstrijd.

Dubbelsucces voor Mertens en Zanveska

Ysaline Bonaventure (WTA D-123) en Bibiane Schoofs (WTA D-88) begonnen woensdag al aan hun partij tegen de zevende reekshoofden Hao-Ching Chan (WTA D-11) en Zhaoxuan Yang (WTA D-22) in de eerste ronde. Het Belgisch-Nederlandse duo nam donderdag de draad weer op met een 4-3 voorsprong maar kon nog slechts één spelletje binnenhalen. Chan en Yang waren met 6-4 en 6-1 te sterk.

Ook de wedstrijd van Elise Mertens (WTA D-26) en Demi Schuurs (WTA D-16) in de eerste ronde van het dubbeltoernooi werd donderdag afgewerkt. De achtste reekshoofden namen het op tegen Sorana Cirstea (WTA D-66) en Sara Sorribes Tormo (WTA D-68). Het Belgisch-Nederlandse paar won met de nodige moeite de openingsset en kon de zege binnenhalen in straight sets met 7-5 en 6-4.

Maryna Zanevska (WTA D-136) kon aan de zijde van Arina Rodionava (WTA D-108) een knappe zege boeken in de eerste ronde. Zij wonnen van de beter geplaatsten Oksana Kalashnikova (WTA D-64) en Maktoto Ninomiya (WTA D-23) met 6-4 en 6-2.

Matches of the day

De grote verrassing van de dag bij de mannen was de uitschakeling van het nummer drie bij de mannen Marin Cilic (ATP-3). De Kroaat gold als een van de belangrijkste uitdagers van de grote favoriet Roger Federer (ATP-2). Cilic moest het onderspit delven tegen de 28-jarige Argentijn Guido Pella (ATP-82) die tot deze editie nog nooit een wedstrijd kon winnen op Wimbledon. De finalist van vorig jaar won de eerste twee manches relatief eenvoudig maar moest daarna telkens nipt de duimen leggen. Pella won de wedstrijd van zijn leven na 3 uur en 13 minuten met 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 (3) en 7-5.

Bij de vrouwen zag het er even slecht uit voor Simona Halep (WTA-1) tegen de Chinese Saisai Zheng (WTA-126). Zheng verraste met een foutloze start tegen het nummer één van de wereld en mocht bij een 3-5 stand serveren voor de set. Halep won toen echter tien spelletjes op rij en haalde de zege uiteindelijk relatief eenvoudig binnen met 7-5 en 6-0.

Juan Martin del Potro (ATP-4) nam het in de tweede ronde op tegen de ervaren grasspeler Feliciano Lopez (ATP-70). De Argentijn was echter in goede doen en haalde de zege binnen met 6-4, 6-1 en 6-2 na 1 uur en 35 minuten tennis. Ook Rafael Nadal (ATP-1) won zijn wedstrijd in de tweede ronde in straight sets. Hij had iets meer moeite met de Kazach Mikhail Kukushkin (ATP-77). De Spanjaard won de partij na 2 uur en 23 minuten met 6-4, 6-3 en 6-4.

Er sneuvelde opnieuw een reekshoofd bij de vrouwen. Dit keer was het de beurt aan publiekslieveling Johanna Konta (WTA-24). De Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA-33) is nu ook niet van de minste maar zoekt, net als Konta, al een tijdje naar haar beste tennis. Cibulkova won met 6-3 en 6-4 en ontmoet in de derde ronde Mertens. Het nummer elf van de plaatsingslijst Angelique Kerber (WTA-10) had de grootste moeite om de jonge Amerikaanse Claire Liu (WTA-237) van zich af te houden. Liu won vorig jaar de juniorentitel op Wimbledon en kan dus goed uit de voeten op gras. De Duitse haalde het echter met 3-6, 6-2 en 6-4 na net geen twee uur tennis.

 

koen

koen

Meer nieuws