Home » Grand Slam » Wimbledon » #Wimbledon18: Round-up dag 7: Kwartfinales bij mannen en vrouwen krijgen vorm

#Wimbledon18: Round-up dag 7: Kwartfinales bij mannen en vrouwen krijgen vorm

#Wimbledon18: Round-up dag 7: Kwartfinales bij mannen en vrouwen krijgen vorm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De tweede maandag van wordt ook wel eens manic monday genoemd omwille van de vele wedstrijden die op het programma staan. Wimbledon komt stilaan in de eindfase en de kwartfinales tekenen zich af. 

De Belgen

Enkel Alison Van Uytvanck (WTA-47) wist zich te plaatsen voor de vierde ronde op Wimbledon. Voor een plaats in de kwartfinale moest ze het maandag opnemen tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-14). De Grimbergse speelde een uitstekende wedstrijd en had in de openingsset de beste kansen. Een te hoge foutenlast bleken echter fataal voor Van Uytvanck die in drie sets onderuit ging. De Belgische ziet haar knappe resultaat op Wimbledon beloond met een nieuwe hoogste notering volgende week: ze zal rond de 39e plaats uitkomen.

In het dubbelspel moesten Elise Mertens (WTA D-26) en Kirsten Flipkens (WTA D-44) in de derde ronde van het vrouwendubbel inpakken. In het dubbel gemengd wist Flipkens zich aan de zijde van Robin Haase (ATP D-46) wel plaatsen voor de volgende ronde. Zij konden voor een kleine stunt zorgen in de tweede ronde en spelen voor een plaats in de kwartfinale tegen de tiende reekshoofden.

Bij de junioren zijn Arnaud Bovy (ITF-33) en Louis Herman (ITF-74) goed begonnen aan hun toernooi. Ze wonnen beide hun eerste ronde in twee sets.

Matches of the day

Na een quasi perfecte eerste set tegen de Fransman Adrian Mannarino (ATP-36) kreeg Roger Federer (ATP-1) zijn eerste (!) breakpunten van het toernooi tegen zich. De Zwitser liet het niet aan zijn hart komen en poetste deze gewoon weg. Federer won met 6-0, 7-5 en 6-4 en staat voor de zestiende keer in de kwartfinale op Wimbledon. Daarin ontmoet hij Kevin Anderson (ATP-8) die in een spannend duel afstand deed van Gaël Monfils (ATP-44) met 7-6 (4), 7-6 (2), 5-7 en 7-6 (4).

De andere kwartfinale in de bovenste tabelhelft zal gaan tussen de opslagkanonnen Milos Raonic (ATP-32) en John Isner (ATP-10). De Canadees won niet zonder moeite van de relatief onbekende Mackenzie McDonald (ATP-103) met 6-3, 6-4, 6-7 (5) en 6-2. Isner vocht een spannende wedstrijd uit met Stefanos Tsitsipas (ATP-35). De boomlange Amerikaan won met 6-4, 7-6 (8) en 7-6 (4). Voor Isner is dit nog maar de tweede kwartfinale op een grandslamtoernooi in zijn carrière. Raonic stond vorig jaar ook in de kwartfinale op Wimbledon, in 2016 haalde hij de finale.

Tweede reekshoofd Rafael Nadal (ATP-1) speelde in de vierde ronde tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP-93). De Spanjaard speelde een solide wedstrijd en moest enkel in de derde set een keer zijn opslag prijsgeven. Gedurende de rest van de wedstrijd moest hij geen enkel breakpunt toestaan. Nadal haalde de zege binnen met 6-3, 6-3 en 6-4. Het is nog wachten op zijn tegenstander in de kwartfinale. De wedstrijd tussen Juan Martin del Potro (ATP-4) en Gilles Simon (ATP-53) werd stilgelegd wegens invallende duisternis. De Argentijn leidt met twee sets tegen één: 7-6 (1), 7-6 (5) en 5-7.

De laatste kwartfinale van de onderste tabelhelft wordt gevormd door Novak Djokovic (ATP-21) en Kei Nishikori (ATP-28). Djokovic wilde de wedstrijd nog voor het invallen van de duisternis afmaken en ging in sneltempo voorbij Karen Khachanov (ATP-40). Het werd 6-4, 6-2 en 6-2 na 1 uur en 45 minuten. Nishikori schreef geschiedenis door als eerste Japanner de kwartfinale van de vier grandslamtoernooien te halen. Hij won in een knappe partij van Ernests Gulbis (ATP-138) met 4-6, 7-6 (5), 7-6 (10) en 6-1.

Voor het eerst in de geschiedenis staat er geen enkele speelster van de top tien in de kwartfinale van Wimbledon. De laatste vertegenwoordigster Karolina Pliskova (WTA-8) moest inpakken met 6-3 en 7-6 (1) tegen de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-20). Bertens komt in de kwartfinale uit tegen Julia Görges (WTA-13). De Duitse, die na vijf opeenvolgende nederlagen in de eerste ronde op Wimbledon eindelijk haar ritme vindt op gras, maakte vrij eenvoudig komaf met Donna Vekic (WTA-55) met 6-3 en 6-2.

De Amerikaanse Serena Williams (WTA-181) ontpopt zich stilaan als een van de favorieten voor de titel. Williams maakte er weinig woorden aan vuil tegen de Russische Evgeniya Rodina (WTA-120), beide moeders, en won autoritair met 6-2 en 6-2. In de kwartfinale speelt Williams tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-52). Giorgi bereikte haar eerste kwartfinale op een Grand Slam na 6-3, 6-4 winst tegen Ekaterina Makarova (WTA-35).

In de bovenste tabelhelft zullen Dominika Cibulkova (WTA-33) en Jelena Ostapenko (WTA-12) de kwartfinale tegen elkaar spelen. Cibulkova won met 6-4 en 6-1 van de verraderlijk eenvoudig spelende Su-Wei Hsieh (WTA-48). Ostapenka nam na een slechte start vrij eenvoudig afstand van Aliaksandra Sasnovich (WTA-50). De Letse won met 7-6 (4) en 6-0.

De tegenstandster van Kasatkina wordt de Duitse Angelique Kerber (WTA-10). De finaliste van 2016 won in haar vierde ronde na een stevige partij van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA-56). De Duitse won na 1 uur en 48 minuten met 6-3 en 7-6 (5).

koen

koen

Meer nieuws