Op het ATP Masterstoernooi van Rome (Italië, € 5 444 985) heeft David Goffin (ATP-10) zich geplaatst voor de derde ronde. Hij ging niet zonder moeite voorbij een thuisspeler. 

Door de regen kon Goffin pas laat aan zijn wedstrijd beginnen tegen de Italiaan Marco Cecchinato (ATP-73). De 25-jarige Italiaan speelde zich onlangs nog in de schijnwerpers door als lucky loser een ATP-toernooi te winnen.

De Luikenaar begon sterk aan de eerste set en stond in geen tijd op een comfortabele 5-1 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht dus, maar dan won Cecchinato maar liefst zes spelletjes op rij om zo verrassend met de eerste set te gaan lopen.

In de tweede manche herpakte Goffin zich en snelde opnieuw naar een voorsprong. Met een rebreak door Cecchinato leek zich het scenario van de eerste set te herhalen, maar de Belg drukte stevig door. Hij bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

We zagen een meer constante Goffin in de derde en beslissende set. Het nummer tien van de wereld liet slechts één punt liggen op zijn eigen opslag en maakt de wedstrijd uit na 2 uur en 4 minuten. Het werd 5-7, 6-2 en 6-2. In de volgende ronde wacht hij op de winnaar van de partij tussen Juan Martin del Potro (ATP-6) en Stefanos Tsitsipas (ATP-43).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.