Home » Davis Cup » Wordt dit de locatie van de Davis Cup-finale?

Wordt dit de locatie van de Davis Cup-finale?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Van 24 tot 26 november wordt de Davis Cup-finale tussen Frankrijk en België gespeeld. Maar in welke stad zal de finale plaatsvinden? We zetten enkele mogelijkheden op een rijtje.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kapitein Yannick Noah liet zich ontvallen dat hij de finale graag in Rijsel zou spelen: “Een finale met 20 000 Fransen en 20 000 Belgen, dat zou een geweldig feest zijn.” Enig probleempje is wel dat er op dat ogenblik een rudbywedstrijd tussen Frankrijk en Japan gepland staat in het Pierre-Mauroy de Villeneuve-d’Ascq stadion. Maar samen met de rugbyfederatie wordt nu naar een oplossing gezocht. Afgelopen weekend speelde Frankrijk tegen Servië in Rijsel en ook in 2014 speelden ze er de (verloren) finale tegen Zwitserland.

Een alternatief is de nieuwe U Arena in Nanterre, vlakbij Parijs, die midden oktober geopend wordt. In Bercy in Parijs vindt tijdens het Davis Cup-weekend al een ander evenement plaats, dus dat wordt moeilijk. Frankrijk zou er ook kunnen voor opteren om een locatie zo ver mogelijk van België te zoeken, maar die piste circuleert vooralsnog niet in de Franse media.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER