Tennisplaza

Zanevska vlot naar tweede ronde in Madrid

Maryna Zanevska - © Jimmie48 Tennis Photography

Op de Mutua Madrid Open (Madrid, WTA 1000) heeft Maryna Zanevska (WTA-75) zich geplaatst voor de tweede ronde. Ze won van het voormalige nummer vier.

In Madrid moest Zanevska in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-138). Kenin, ooit nog het nummer vier, won de Australian Open drie jaar geleden maar zakte daarna ver weg op de ranking.

Zanevska nam een vliegende start en snelde naar 6-0 in de eerste set. In de tweede set gaf Kenin meer weerwerk maar onze landgenote haalde het met 6-3. In de tweede ronde volgt een duel met veertiende reekshoofd Liudmila Samsonova (WTA-18).

(lees verder onder de tweet)

Meer Belgen in Madrid

Elise Mertens (WTA-29) zal als 24e reekshoofd spelen in de Spaanse hoofdstad en treft in de tweede ronde de Canadese Rebecca Marino (WTA-79) nadat ze in de eerste ronde vrij was. In het dubbelspel zal Mertens (WTA D-17) ook spelen, net als Kirsten Flipkens (WTA D-44) en Kimberly Zimmermann (WTA D-37).

Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

David Goffin (ATP-95) zal in de eerste ronde spelen tegen thuisspeler Roberto Carballes Baena (ATP-53). Maandag verloor Kimmer Coppejans (ATP-178) in de kwalificaties in Madrid.