Tennisplaza

Zes Belgische dames stoten door naar tweede ronde in Middelkerke

Axana Mareen - © Eric Puype

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Middelkerke (België, $15 000) hebben maar liefst zes Belgische dames zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde.

Er werden drie Belgische duels afgewerkt op dinsdag. Qualifier Luna Meers (WTA-1167) won van Mathilde Devits (WTA-1232) met 6-2 en 7-5. Meers komt in de volgende ronde uit tegen Natalia Siedliska (NG) die het eerste reekshoofd uit het toernooi kegelde. Michaela Boev (WTA-798) schakelde Catherine Chantraine (WTA-707) uit met 6-3 en 6-2. In de tweede ronde komt Boev uit tegen Julyette Maria Josephine Steur (WTA-623) die Emily Casteleyn (NG) klopte met 4-6 en 2-6.

Het tweede reekshoofd Marie Benoît (WTA-434) won eenvoudig van de Zweedse kwalificatiespeelster Rebecca Gustafson (NG) met 6-0 en 6-2. In de tweede ronde wacht Vinciane Remy (WTA-1167). Axana Mareen (NG) versloeg Juliette Bastin (NG) met 6-2 en 6-4. De 17-jarige Mareen speelt in de tweede ronde tegen Chelsea Vanhoutte (NG) die haar tegenstander Ainhoa Atucha Gomez (WTA-669) zag opgeven bij een 7-6 (4), 1-0 stand.

Magali Kempen (WTA-571), nummer vier van de plaatsingslijst, won van Laura Heinrichs (WTA-783) met 6-3 en 6-3. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen Cristina Adamescu (WTA-784) die te sterk was voor Lara Salden (NG) met 6-1, 2-6 en 2-6. Louise Wittouck (NG) was niet opgewassen tegen Constance Sibille (NG). De setstanden waren 2-6 en 0-6. De wedstrijd tussen Emilia Dejonkcheere (NG) en Rushri Wijesundera (WTA-1167) werd bij een 6-7 (9), 6-3 en 2-1 tussenstand stilgelegd. Deze wedstrijd wordt woensdag hervat.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]