Tennisplaza

Zeven Belgen kennen tegenstanders in kwalificaties Australian Open

Alexander Blockx - © Leo Stolck (Tennisplaza)

Maandagnacht Belgische tijd starten de kwalificaties van de Australian Open (Grand Slam, Australië). Zeven Belgen proberen de hoofdtabel te bereiken.

Achtste reekshoofd David Goffin (ATP-111) start als achtste reekshoofd aan de kwalificaties in Melbourne en opent in zijn eerste ronde tegen de Italiaan Stefano Travaglia (ATP-193). Gauthier Onclin (ATP-231) geraakte in extremis op de tabel van de kwalificaties maar heeft een moeilijke opgave in zijn eerste partij tegen het Amerikaanse zevende reekshoofd Aleksandar Kovacevic (ATP-110).

Alexander Blockx (ATP-350) won vorig jaar de Australian Open bij de junioren en kreeg van de organisatie een wildcard voor de kwalificaties. De 18-jarige Belg speelt in de openingsronde tegen tweeëndertigste reekshoofd Zachary Svajda (ATP-142) uit de Verenigde Staten.

(lees verder onder de Instagrampost)

Joris De Loore (ATP-145) neemt het in de eerste kwalificatieronde op tegen de Australische thuisspeler Li Tu (ATP-225). Tweeëntwintigste reekshoofd Zizou Bergs (ATP-129) kruist de degens tegen Zdenek Kolar (ATP-174) uit Tsjechië. Als De Loore en Bergs hun eerste ronde overleven, spelen ze tegen elkaar in de tweede ronde.

(lees verder onder de Instagrampost)

Kimmer Coppejans (ATP-186) moet aan de bak tegen zestiende reekshoofd Thiago Agustin Tirante (ATP-123) uit Argentinië. Bij de vrouwen is Ysaline Bonaventure (WTA-193) de enige landgenote. Na een zelfgekozen afwezigheid van een aantal maanden keert ze terug op het tenniscircuit tegen Aliona Bolsova (WTA-168).