Tennisplaza

Zimmermann stoot door naar tweede ronde in Essen

Kimberley Zimmermann - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Kimberly Zimmermann (WTA-389) kon zich plaatsen voor de volgende ronde op het ITF-toernooi van Essen (Duitsland, $ 25 000). Marie Benoît (WTA-412) moest helaas haar wedstrijd staken.

Zimmermann had het niet getroffen met haar loting, in de eerste ronde stond het derde reekshoofd, de Bulgaarse Sesil Karatantcheva (WTA-237), op haar te wachten. De Waalse ging goed mee in de eerste set maar kon deze net niet winnen, ze verloor de set met 4-6. In tweede set kon Zimmermann het tij keren en won vlot de set met 6-2. Ook de derde set liep van een leien dakje waardoor Zimmermann met een 6-3 de eindscore kon vastleggen. Vandaag speelt Zimmermann haar tweede ronde tegen de Amerikaanse Chiara Scholl (WTA-488).

Benoît mocht het in haar eerste ronde opnemen tegen het zevende reekshoofd en voormalig nummer 7 van de wereld, de Zwitserse Patty Schnyder (WTA-308). Benoît verloor heel nipt de eerste set met 6-7(3) en moest in de tweede set, bij een score van 0-3, de strijd staken. Er is nog geen duidelijkheid over de opgave van Benoît.