Home » ATP » Zverev en Berrettini stunten in Shanghai en zetten Goffin een hak

Zverev en Berrettini stunten in Shanghai en zetten Goffin een hak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Next Gen heeft de macht gegrepen op het ATP-toernooi van Shanghai (China, ATP 1 000). Na Novak Djokovic (ATP-1) moest nu ook Roger Federer (ATP-3) zijn koffers pakken.

Alexander Zverev (ATP-6) stond in de kwartfinale tegenover tweede reekshoofd Federer. De Duitser begon sterk aan de partij en won de eerste set met 6-3. In de tweede manche mocht Zverev serveren voor de wedstrijd, maar de Zwitser wist nog een tiebreak te forceren en trok daarin met 6-7 (7) aan het langste eind. In de derde set ging Zverev door de opslag van Federer. De Zwitser geraakte gefrustreerd en ging door het lint toen hij een point penalty kreeg voor ball abuse. Zverev liet zijn prooi niet meer lost en pakte de derde set met 6-3.

In de laatste kwartfinale nam vierde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-5) het op tegen Matteo Berrettini (ATP-13). De Italiaan speelde een sterke partij en moest geen enkele break toestaan. Na 1 uur en 40 minuten trok Berrettini met 7-6 (8) en 6-4 aan het langste eind. Zverev en Berrettini ontmoeten elkaar in de halve finale, Stefanos Tsitsipas (ATP-7) en Daniil Medvedev (ATP-4) strijden eveneens om een ticket voor de finale.

De goede prestaties van Zverev en Berrettini zijn een streep door de rekening van David Goffin (ATP-14). Er zijn nog twee tickets voor de ATP Finals te verdelen, Zverev telt momenteel 2615 punten, Berrettini 2545. Roberto Bautista Agut (ATP-10) is negende in de race met 2485, Goffin tiende met 2325 punten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden