Alexander Zverev (ATP-5) heeft voor een grote stunt gezorgd op de ATP Finals. Eén dag na zijn zege tegen Roger Federer (ATP-3) klopte hij ook Novak Djokovic (ATP-1). De 21-jarige Duitser pakte in Londen de grootste titel uit zijn carrière.

Zverev en Djokovic speelden eerder deze week al tegen elkaar in de poulefase, toen won de Serviër in twee sets. In de finale van de ATP Finals waren beide spelers aanvankelijk aan elkaar gewaagd tot 4-4 in de eerste set. Toen slopen er wat foutjes in het spel van Djokovic, en daar profiteerde Zverev van. De Duitser ging door de opslag van de Serviër en pakte op eigen opslag de set met 6-4.

In de tweede set sloeg Zverev al snel een kloofje, Djokovic slaagde er niet meer in om terug te komen en de jonge Duitser greep de set met 6-3. Voor Zverev is het de tiende ATP-titel uit zijn carrière. Hij is de eerste Duitser sinds Boris Becker (in 1995) die de Masters wint. Djokovic kon het toernooi voor de zesde keer winnen, maar kan 2018 niet afsluiten met een titel. Hij sluit het jaar wel af als nummer één.

Zverev was dolgelukkig met de zege: “Ik kan niet beschrijven hoe ik me nu voel. Ik wil mijn vader bedanken, en ook Ivan Lendl, die recent mijn team vervoegde. Waarschijnlijk stop ik niet met huilen tot volgend jaar”.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.