Op de Hopman Cup is het Zwitserse team aan de leiding gekomen van groep B. In groep A ging thuisland Australië voorbij Canada.

Team USA opende de Hopman Cup met een zege tegen Rusland in groep B. Zwitserland nam tegen Japan ook een sterke start in dezelfde groep. Roger Federer (ATP-2) won met 6-4 en 6-3 zijn eerste match van het seizoen tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-40). Vervolgens ging Belinda Bencic (WTA-74) voorbij Naomi Osaka (WTA-68) met 7-5 en 6-3.

Federer en Bencic zetten ook nog de kers op de taart met een zege in het gemengd dubbelspel. Daardoor wonnen ze met 3-0 tegen Japan en kwamen ze aan de leiding in groep B.

In groep A speelden thuisland Australië en Canada het eerste duel tegen elkaar. De Australische Daria Gavrilova (WTA-25) won vlot van de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-83) met 6-1 en 6-4. Vervolgens haalde de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-209) het met 6-4, 3-6 en 6-3 van Vasek Pospisil (ATP-108). In het dubbelspel haalden de Canadezen nog een troostpuntje binnen.

David Goffin (ATP-7) en Elise Mertens (WTA-36) beginnen op de eerste dag van het nieuwe jaar aan de Hopman Cup, in een duel tegen Duitsland. Goffin moet aan de bak tegen Alexander Zverev (ATP-4), terwijl Mertens in de ogen kijkt van ex-nummer één Angelique Kerber (WTA-21) die momenteel wordt gecoacht door de Belg Wim Fisette.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.