Zwitserland heeft voor het tweede jaar op rij de Hopman Cup gewonnen. Opnieuw zijn Roger Federer (ATP-3) en Belinda Bencic (WTA-54) het beste gemengd landenteam van de wereld.

In de finale kwam Zwitserland uit tegen het Duitsland van Alexander Zverev (ATP-4) en Angelique Kerber (WTA-2). Nadat Federer Zwitserland relatief vlot op 1-0 had gebracht (6-4 en 6-2 op Zverev), hing Kerber de bordjes weer gelijk door met 6-4 en 7-6 (6) van Bencic te winnen. In het beslissende dubbelspel trok Zwitserland erg nipt aan het langste eind: 4-0, 1-4 en 4-3 (4).

Federer, die z’n eerste Hopman Cup in 2001 aan de zijde van Martina Hingis won, is de eerste speler die drie titels op z’n palmares mag schrijven. “Een record waarmee ik erg blij ben, maar daarvoor ben ik niet gekomen”, liet de Zwitser optekenen. “Ik ben vooral trots om m’n land te kunnen vertegenwoordigen. Het was ook geweldig leuk om een team te vormen met Belinda.”

“Ik voel me goed en ben blij dat ik kan spelen zoals ik nu speel”, gaf Federer nog mee. “Ik ben zelfs een beetje verrast dat mijn enkelwedstrijden zo vlot gingen.”

Deel:

Over de redacteur

Algemene coördinatie

Volg Christophe op Twitter of stuur een mail naar christophe.moons@tennisplaza.be.