Tennisplaza

5 Belgen in actie in kwalificaties Topshelf Open

Op zaterdag begint de Topshelf Open, beter bekend als het grastoernooi van Rosmalen (€467.800) of Den Bosch. Flipkens, Malisse en Goffin zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, maar 5 Belgen proberen dit weekend ook door te stoten naar de main draw.

Bij de mannen is Steve Darcis (ATP-110) het tweede reekshoofd in de kwalificaties. In de eerste ronde neemt hij het op tegen Stefan Seifert uit Duitsland (ATP-384). Niels Dessein (ATP-198) is het vijfde reekshoofd, hij treft de Oostentrijker Dennis Novak (ATP-538). Kimmer Coppejans kreeg een wildcard voor de kwalificaties, en moet het opnemen tegen 4e reekshoofd Kravchuk (ATP-178) uit Rusland. Voor allen wordt het hun eerste onderlinge duel.

Bij de vrouwen komen Alison Van Uytvanck (WTA-205) en An-Sophie Mestach (WTA-189) in actie bij de kwalificaties. Van Uytvanck moet het opnemen tegen Lesia Tsurenko (WTA-76). Mestach treft de Roemeense Alexandra Cadantu (WTA-85).

Bij de mannen staan er 3 kwalificatierondes op het programma, de vrouwen moeten 2 overwinningen behalen om op de hoofdtabel te komen.