Home » Geen categorie » Geen eenvoudige loting voor Belgen in Rosmalen

Geen eenvoudige loting voor Belgen in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Topshelf Open in Rosmalen geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor Wimbledon. 3 landgenoten zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel : Flipkens, Malisse en Goffin.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voor Xavier Malisse (ATP-56), die vorig jaar de halve finales haalde, kende geen geluk bij de loting. Hij treft 1e reekshoofd David Ferrer (ATP-4), die vorig jaar het toernooi won. In onderlinge ontmoetingen staat het 2-2. Malisse won hun eerste twee ontmoetingen in 2003 en 2004, terwijl Ferrer de beste was in 2005 en 2010.

David Goffin moet nog even wachten om zijn tegenstander te kennen, hij treft een kwalificatiespeler. Wordt het één van onze 3 Belgen die strijden om een ticket op de hoofdtabel?

Kirsten Flipkens (WTA-20) is het 4e reekshoofd in Rosmalen, en moet het alweer opnemen tegen de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-45). Op Roland Garros was de Italiaanse nog te sterk voor Flipkens na een spannende driesetter.

Op zaterdag wordt er ook geloot voor het dubbeltoernooi waar Dick Norman afscheid zal nemen aan de zijde van David Goffin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER